Maher Zain in Malaysia

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

TERUJA! Sejak sebulan yang lalu I know he will coming to Malaysia, cuma tak updatekan diri bila? Tertanya till tonight terbaca twit Hafizhamidun, dia kata "Maher Zain di IKIM fm radio now :)" 

Dan dan tu juga Dayah click "bookmarks" dan terus2 dgr radio online. Jarang2 dah Dayah buat kini. Dulu masa di kampus rajinlah dengar radio, tengok TV. Sekarang no more, Dayah lebih gemar on lappie dan mengadap buku. 

Tapi hampa, TICKET SOLD OUT!! Tapikan di hujung temubual. Kata penganjur InsyaAllah akan di buat konsert Maher Zain yang lebih besar sempena Maulidur Rasul, bulan Febuari 2011. Baiklah, kita nantikan Feb'11. 

The most song he like is "Open Your Eyes" me too.. and all your song. Most of song, the ideas come while he's driving. So lepas ni sapa2 nak idea, silalah pandu kereta =P



D_Y_H
Sejak2 setahun kebelakangan ini Dayah lebih gemar english nasyed. Nasyed Malaysia banyak yang "cinta" hehehe.. just pendapat. Kembali mengeledah Youtube mencari penyanyi seangkatan dan Dayah rasa komik Islam lebih BAGUS. Tapi tak ramai menghasilkan. Yang banyak komik berunsur 18SX. Bukan bahasa tapi ilustrasinya. Setuju?

2 comments:

Cik Cip Puding said...

Dengar maher zain ni la kite lebih prefer nasyed bahasa inggeris.. ada gak yang malay nasyed best.. tapi tak banyak.. melodi banyak yang tak menarik telinga tuk didengar.

Dayah said...

Salam Azrul,

Tu la pasal. Tak di nafikan dan juga kadang2 nasyid indonesia juga. Nasyid Malaysia banyak mengalami revolusi kini, harap-harap bertambah baik dan paling membanggakan kebanyakan artis nasyid tempatan dah pergi global.. chayok!!