Zakat Fitrah bayar dah? Belum? SMS je

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Zakat Fitrah itu kewajipan bagi seorang Islam. Di bayar setiap tahun pada bulan ramadhan. Sudah menunaikannya? Dayah baru selesai, mudahnya dengan kemudahan yang ada. Cuma guna SMS je! Baru ingat nak pi cari mana2 AMIL yang bertugas.

Bagi yang duduk di selangor, pusat zakat selangor ada menyediakan kemudahan membayar zakat menggunakan SMS. Kadar zakat selangor tahun ini RM7, bayar guna SMS jumlah itu akan di potong dalam akaun kita.

Buat pengguna MAXIS ini caranya

Dan ini untuk CELCOM

Mudahkan? Apa tunggu lagi. Bayarlah. Hehehe. Nanti akan ada arahan untuk masukkan NAMA, IC dan jumlah yang di tanggung. Kemudian SEND dan receipt boleh di cetak kemudian.

Tak perlu tergesa-gesa ke sana ke mari. Mudah dan pantas. Harap-harap pusat zakat yang lain dapat melakukan perkara yang sama.

D_Y_H
Kononnya nak buat kuih raya?? Tapi hampeh Dayah rasa malas yang amat sangat. Rasa kek raya je kot. Kuih serah pada adik-adik la. Serabut kepala memikir jadual yang terlalu packed.

Comments

Cik Cip Puding said…
sah ke thru sms je dayah?
Dayah said…
Salam Azrul,

InsyaAllah, Dayah yakin.
Akan ada niat sekali ketika kita membuat transaksi nanti. Kalau Azrul tak yakin, carilah Amil2 ya ^_^ selamat berfitrah.

Popular Posts