Nuffnang Itu apa?


Assalammualaikum w.b.t & Salam Sejahtera,

Kebanyakkan blogger pasti sangat familiar with Nuffnang kan? Dayah sudah pasti.. hehe.. kerana dalam blog saya ada incik Nuffnang. Ingin menjawab persoalan seorang teman blogger, hai Fatimah.. saya panggil awak Fatty je boleh? hehehe *hang suka2 je Dayah nohhh.. =P*

Komen beliau;
hi dayah thanks for follow ^_^
salam kenal yea dr cik timah ahaha... owh yea cik dayah nuffang itu apa die ek??


Mari kita mengenal Nuffnang. Dia bukan manusia! Dia juga bukan benda hidup. Hehehe. Nuffnang ni Fatty adalah sebuat syarikat pengiklanan untuk blog. Mungkin ada yang iklan untuk media lain. Yang pasti dari Nuffnang kita boleh bikin $$$$.... yaaa making moniesss.... siapa tak suka?? Mai bagi kata saya .. hahahaha... ada ke orang tak suka duit?? Eh ada! Carilah, mungkin sukar tapi ADA!


NUFFNANG - The founder, Mr. Timothy Tiah and Mr. Cheo Ming Shen dapat idea to do this business during their lunch @ London (when they are still student). What is behind NUFFNANG name? "Nuff Nang" is a Jafaikan word that means "Real Good or Real Cool." Register with them than you can earn some monies via blogging.


So Fatty, you can earned monies with NUFFNANG. Tak susah. Register sahaja and kemudian letakkan iklan dalam blog. Nanti adalah Iklan yang akan di paparkan melalui blog kita. Setiap Iklan yang appear akan di kira dan di bayar kepada ahli. TAPI syaratnya mesti 18 TAHUN ke atas yer! Budak kecik tak boleh =P *kalau nak meh letak nama payment nama Kak Dayah meh... -kelip2 mata*

So Fatty, boleh la tambah pendapatan sampingan. Mula-mula mungkin sedikit tapi lama-lama jadi bukit .. wohooo.. lepas tu boleh belanja Dayah.. kekekeekeke =P

Step to register is easy,

1. Just log on to http://nuffnang.com.my
2. Then will appear this and click SIGN UP
3. Then register
4. Once complete add advertising in your blog. Its easy just follow tutorial (available in NUFFNANG). Copy and Paste! Just like counting 1.2. and 3.
5. Then FINISH


Cuba buka tengok ur blog, ada? InsyAllah ada. Kalau tak ada tanyalah NUFFNANG yer. Mungkin ada masalah script dan sebagainya.

Bolehlah cuba yer... apa salahnya buat duit kopikan... hehehehehe..

D_Y_H
Masih setia di office seperti biasa. Mahu menyiapkan minute & SOF tomorrow. Lapaq pun yer. Nak buat keje kat Coffee Shop mcm x best. Nak balik hotel lagi lah malas.. jauh bebenor.. dah siap kang baru lah menapak balik.. yeahh esok pulang sudah ke pangkal jalan.. rindu dah kat katil saya.. hahahaha

1 comments:

Fatimah Nur Azhani said...

hehe...fatty yea..
cute plak hahaha
anyway thanks fer information!
cayunk dayah ahaha