TechCentral - Wife discovers hubby's second wedding on Facebook

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

TechCentral - Wife discovers hubby's second wedding on Facebook

Siap nak nafikan lagi. What kind of husband la you. Pitty her wifey la. Anak pun ada dah... ish ish.. alasan.. business trip! Selalu sangat. So to all wifey out there, watch out... selalu sangat outstation pun ada RISK juga oohhh.. Luckily, I'm not married yet. So no question, when I always travel out. Sometimes one month hilang. Hahahaha.. but .. but.. its reality of my work. You dare to be in my line then you have to prepare yourself for heavy traveling up and down. Penat tok sah cakap.

Penat sungguh! Bawa lari anak! and she only can see her son on 2nd wife facebook! WOT! Gilalah! I think it happen to someone I know also. Sedihkan! I can feel how sad she is. Senangnya je dia ambil bawa lari. Read this,

In June 2009, against the advice of her attorneys, Lynn France dropped divorce proceedings when her husband came home and persuaded her to reconcile.

"I just wanted to believe the good when he came to me and said, 'Let's reconcile, I love you,"' she says. "You want to give somebody a second chance."

But three months ago, Lynn says she was cleaning the sink when her husband took the couple's two-year-old son out of her arms and said he was going to give him some milk. Minutes later, she heard the car running.

"He threw them in, no toddler seats, no nothing, and took off," she says.

She hasn't seen her sons since. John France had taken them to Tampa, Florida, where he currently lives with his new wife and, according to his attorney, is seeking custody of their children.

----------

"The only way I've been able to see my children is on her Facebook page," she says. "It's stranger than fiction to watch this woman living my life."

What you think? Facebook becomes so famous and reflect so many people life. Not to forget me also. But people, you are the one who control your life? Not other people. The choice is yours! If you want public to know it, publish it. If not, please kept it confidently. Rapat2 kept inside your safety box. Then locked.

Akhir sekali, satu hadith yang ingin Dayah kongsikan dengan kalian semua:-

Daripada Aisyah r.a katanya : “ Aku berkata: “ Ya Rasulullah, bagaimana pendapat tuan jika tuan berhenti di sebuah wadi yang ada pokok yang telah dimakan sebahagiannya dan tuan dapati pula pokok yang belum dimakan darinya, pokok manakah yang tuan hendak menternak unta tuan? Rasulullah SAW bersabda : “Pada pokok yang belum lagi dimakan daunnya. Maksud Aisyah ialah bahawa Rasulullah SAW tidak pernah mengahwini perawan selainnya.” (al-Bukhari)


D_Y_H
Islam membenarkan poligami. Ini berlaku bagi bukan Islam. I'm not sure, they can? Some country rules doesn't allowed it. Itulah cantiknya Islam. Ada sebab kenapa Allah benarkan poligami. Tapi kalau nak kawin lain pun, habaq2 la kat bini tu dulu. Tak de la dia terkejut badak. Haissshhhh... at least dia boleh bersedia fizikal dan mental. Ingat senang nak hidup bermadu?? Ada yang berniat kah? Ada yang isteri yang relakah? Tepuk dada masing2 lah yer. Heeeee... ^______~

1 comments:

Kak Ungku Betty said...

Dayah...Aunty Bad ni bukanlah nak go against poligami...malangnya berapa kerat aje yang berpoligami mengikut Rasulullah? Berapa kerat aje yang betul2 adil? Majoriti kahwin dgn anak dara, cantik, muda dll kriteria yang mengikut nafsu semata2.

Ramai anak2 yang terbiar yang tidak dapat kasih sayang dan rumahtangga yang porak peranda pasal poligami...sebab? tidak mengikut sunnah yang sebenarnya. Adakah mereka selidik dengan siapa Rasulullah berkahwin dan sebab apa?

Yang berpoligami atas sebab2 yang dibolehkan...it's OK. Tapi lelaki ni bila dah mula ada duit lebih sikit dah mulalah nak menggatal. Mereka sanggup ketepikan perasaan isteri dan anak2 demi mengejar cinta dan rasa mereka boleh adil, zahir & batin. Aunty tak pandang suami yang tidak mempunyai perasaan dan berhati perut ni. Sorry to say lah. Kebanyakkan poligami yang berlaku di depan mata aunty adalah 'plastik' semata-mata. Alamak emosilah pulak...sorry Dayah.