Kebakaran kereta near my office.. hati-hati di jalan raya

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Baru je sekejap tadi berlaku kebakaran kereta near my office. Dari pandang tingkat 6 boleh nampak jelas

Nampak x api? Dayah tak tahulah apa jadi dengan orang dalam kereta tersebut. I think car.

Kita orang dekat office, buat macam-macam spekulasi. Orang tu dah burning la.. orang tu selamatlah..

Bomba dah sampai. Less dalm 5 minute kebakaran tu selamat di padamkan.

Knowing Malaysia ppl, they love to make traffic jammed. Ini ok la lagi. Highway KL-Putrajaya ini sepanjang Dayah dekat sini, never seen any traffic yet. Smooth aje.

So guys, sedikit pesanan. Jikalau melalui jalan yang ada kemalangan, jangan perlahankan kenderaan anda & jangan memecut macam di litar F1! Kalau perlahankan kenderaan, akan menyebabkan sesak & kalau laju macam schumaker karang tak pasal-pasal berlaku satu lagi accident.

D_Y_H
Tak clear sama ada itu Kereta @ motor. I guess Kereta. Harap-harap mangsa tu selamat. Kita tengok je la berita karang ya.

0 comments: