Assignment lama, lawak sungguh - tak matanglah katakan..

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Dayah ada something to share with all my readers. Eceh macam ramai je kan. Hehehehe.. terima kasih kerana sudi hadir setiap hari. Di bawah ini ada lukisan lama yang sungguh lawak. Kenapa lawak. Kerana rambut model itu cacak-cacak, which is tak de kot orang macam tu. Tak realistik betul kami masa tu. Hahaha.

Kenapa boleh wujudnya lukisan ini? Hehehe, dunia kampus masa ini. In year 2 tak silap. Dayah dulu empat tahun di kampus. Macam-macam warna-warni kehidupan berada di kampus. Antaranya inilah, assignment marketing group. Kami di minta untuk sediakan iklan product. Dan inilah hasilnya.

Comelkan. Hehehe.. Dayah cuma menulis sahaja. Lukis haram.. hehehe. Memang tak ada bakat langsung. Kalaulah Dayah yang lukis rasanya, tak rupa orang dah karang. hehehe. Assignment ini, di buat sama-sama dengan ili, Uma, Jennie & cating. Cute oh.

La ni kerja tak ada pun melukis ni. Lagipun subject ini, school subject which compulsory. Kalau tak grad la Dayah kan. hehehe. Interesting but tak ada study mendalam about marketing but the basic itu ada. Our lecture for marketing ini, if not mistaken about 300++ people kot. Penuhnya dewan kuliah waktu tu. Favorite place mesti middle. Kalau lecture bukan major, Dayah selalu tak duduk depan, entah kenapa entah. Kalau lecture major muka Dayahlah yang paling hadapan. Itulah al-kisahnya di lecture room di KK dulu.

Kalau di Uitm now, my place .. kira favorite masih sama. Orang paling hadapan. Selalunya near lecture place. Ambik ko. Depan gila. Tujuannya elak mengantok. Siapa kata tak ngantok. Kena lecture yang sure "ubat tido" tak ke rugi. Ada yang "jenis buku teks" pun ada juga. Suara bak "buluh perindu" pun ado ada yang jenis "singa jadian" pergh stanby beb baca buku before class. Which is Dayah rare do it. hahahaha.. buruk perangai.

Masa kat KK dulu, ada seorang prof ni. She my fav ever la. Kelas dia mesti score. Even susah nak mati. If you around, costing paper la yang susah. Nak lagi, question dia bukan question buku teks, susah gila. But yet, alhamdulillah still score. Keluar dewan tu, rasa ishh apalah aku jawab ni! Rasa nak hentuk kepala ke dinding. Every kelas ada quiz with accumulate 5mark. Every yer! Berebut nak jawab. Bestnya, dia akan dengar juga semua answer. Kuliah dia pun sgt attractive. Jarang jumpa prof macam ni. Assignment dia lain dari yang lain. Example, we have to do seminar. Kalau lecture lain dah suruh buat project paper dah. Ini tak. Satu kelas, buat seminar, I still remeber how difficult nak cari speaker. Call orang besar sana sini. About "sustainability" tajuk pun seram. Kena cari qualified accountant. Alhamdulillah my project succes. Dayah berjaya jemput orang besar from Media Prima Berhad.

D_Y_H
Mesti korang penat baca Dayah membebelkan.. hahahaha.. layan =P

2 comments:

Klieo Lee said...

Macam pernah tengok la lukisan nih. Familiar sangat tapi tak ingat pulak. LOL. Lukis masa UMS dulu ker?

Dayah said...

Hi Kakak,

Yer kak.. kat UMS.. masa tu.. I still at IP... sebelah bilik kita.. hehehee..