Rimas!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Oh rimas! Sehingga terganggu segala kerja-kerja di perantauan negeri, hahahaha. Dalam geram-geram masih sempat nak gelak guling-guling. Ayokkkk... ada masalah kah??

Yerp, ado! Rimas oooh.. rimas... ohhh.. tapi fikir-fikir balik salah diri sendiri. Siapa suruh start answered call. Ini semua silap touch skrin!!! Ohhhh rasa nak buang itu HP! Kenapa ko salah hantar mesej.. sebanyak 5 mesej kot terhantar...

Mesej pertama

ttttttttttttyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyttttyyyyyyyyytytytyttttyyy


(tak meroyan orang yang baca!)

Mesej kedua

ttyxtyxx ty xxxxxx ttt yyyyyy

(terus geleng kepala agaknya penerima mesej)

Mesej ketiga

ghghghhhhhhhhh ghhhhhhh ghhhhhhhhhhhggggggggghhhhh

(mesti dia rasa Dayah gile! Apa kebenda maklumat yang cuba disampaikan!)

Mesej keempat

ghghghhhhhhhhh ghhhhhhh ghhhhhhhhhhhggggggggghhhhh

(masih gile! Menghatar mesej ayat tak sampai!)

Mesej kelima (baru sedar.. touch skrin sudah terhantar.. mesej yang tidak di type sendiri.. salahkan kunci kereta.. salahkan pen yang pergi sentuh skrin)

xxxxxxxxxxxxxxxx

(hahaha rated xxx tu! hahaha.. apa kebendalah pen & kunci kereta ni! pandai ko type mesej ek)

Selepas mesej ke-lima terus, orang yang merimaskan membalas "Apa 2" nak tak nak kena say sorry la kan. Ko menyusahkan Dayah taw tak touch Skrin! Tapi harus dia salahkan diri sendiri. Kerana lepas membaca mesej tak reti nak out from mesengging terus zip dalam beg. Bila dah tersentuh kunci kereta yang bijak menulis & pen yang menari-nari di touch skrin maka jadilah perlawanan mari belajar menulis! Grrrrrr geram ohhh..

Tak pasal have to answer call and reply mesej! Oh, maafkan saya. Cukup merimaskan. Tak faham bahasa melayu satu hal. Yang telefon canggih la konon telah membazirkan bill telephone Dayah! Grrrrrr.. bills bulan ni dah la exceed limit! Ambik ko. Gara-gara trips working. Ohh semua salahkan sekeliling yer Dayah! Salah diri sendiri ooohhh..

Solution! Don't reply and answer at all! Tukar phone! hohohohoho mana boleh! Itu hadiah mama. Nak cekaw BB belum mampu lagi. Bolej je, tapi tak mo la ambik yang kontrak2 tu. Boleh je beli terus, tapi nak cekaw yuran dulu. huhuhu.. Dilema pembahagian duit... kekekekeke.. nampaknya kena cari berusaha lebih tekun supaya boleh cekaw semua dalam satu masa.. hahahaha. tamak ohhh budak Dayah ni =P AKK

D_Y_H
AKK - Aku kesah ke... hahahahahah

2 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

dayah..akak paling tak suka telefon touch skrin, pernah beli dan akhir terdamparlah telefon tu sendirian, akak beli balik yang telefon button. Puas hati..ha ha

Dayah said...

Salam Kak Yati,,

hahaha.. taw x pe.. tapi dah setahun pakai layan je la.. nak bb.. nak bb... mcm best je bb.. actually not that bad touch skrin ni kak cumanya kena pandaila.. tepon saya tu dah nak lunyai saya kerja kan kekekkee..