Petrol naik, gula naik.. BOS BILA NAK GAJI????

Assalammualaikum w.b.t & Salam Sejahtera,

BOS! BOS! BOS! Bila nak naik gaji ni??
Tak ado ura-ura pun bos *ke ko tak ambil port Dayah! muaahahaha*
Bos *sambil mata bling2.. * sempena harga barang pun dah naik. Minyak kete yang hari-hari saya pandu pergi kerja pun naik harga. Silalah pertimbangkan kenaikan GAJI yer bos. I know you banyak duit. Kalau tak, mana mungkin you hire me kan kan kan *hahaha.. apa kaitan kan.. hahaha*

Nasib baik naik 5sen!!! *ohh naik juga bebeh.. mujur Mr. Black sungguh menjimatkan minyak.. I LAP YOU MORE LA My darling black. hehehe* Oh bercakap tentang harga naik ni, I'm very2 frustrated with KEDAI MAMAK LINE CLEAR dekat DWITASIK. MAHAL NAK MAMPUS! Semalam Dayah & Nor makan Meggi goreng Ayam + Tea Ais & Bihun goreng basah+Air Laici dia pergi charge RM15!!! Gler! Tobat nak makan sana lagi! I BOIKOT U! hahahaha .. nasib ko mamak.. siapa suruh.. dengan bersepah remeja-remaja yang macam-macam ragam. Macam menonton gelagat manusia sahaja kami.
_Sigh_ apa nak jadi adik-adik bangsaku!!

And yesterday, berjaya yakinkan my manager that I really need hand. Alhamdulillah berjaya, dan Dayah dapat kidnap nor with me. Alhamdulillah, kerja siap! Pewwww memang best. Dah lama giler kot kita orang tak dapat keluar client berdua. Lepas tu lunch pergi makan dekat MEATWORK (Antara BEST RESTAURANT in MALAYSIA _I'm reading it inside their MENU_)

Inilah Anor, my officemate
Scenery dia ok & penting no "alcohol is being serve inside, k" tukang masak all Islam (insyaAllah, from my observation la) bukan mudah yer kawan-kawan nak cari kedai makan western yang betul-betul tak serve benda alah tu. Mencari yang HALAL itu WAJIB bagi seorang ISLAM kan ^__^ *yes I'm very cerewet!*
Having ICE LEMON TEA! My FAV ever! hehehehe *start fall in love masa kat UMS*

and we had this........
Apa ntah namanya lupa.. =P
Ohh ini RIBs *kahkahkah.. semua org taw Dayah hahaha =P*

Total for our lunch is RM147++ WHAT WHAT WHAT hahahaha betul! Glerkan! Sudahlah lunch beratus... DINNER kedai mamak pun kena cekik! Semalam adalah MAKANAN TERMAHAL DAYAH la.. hahahaha.. then you know what!

Lepas tu Si waiter dekat Meatwork tu, ambil duit yang kami bayar RM150 lepas tu said THANK YOU. We'r waiting for balance taw *mmg accountant kedekut ek.. hahahahaahaha.. berkira ok.. kahkahkah* he never turn up! Nor dah warn Dayah, akak dia tak pulang punya our balance dia dah say THANK YOU tadi. Huh, sengal! Tak baik buat customer macam tu. Excess tu! Ko cashier tak kena POTONG GAJI ke??? Walaupun sekupang pulangkan lah balance CUSTOMER tu, unless your STANDARD PROCEDURES company said, "WE DON'T PRACTICE TO RETURN CUSTOMER BALANCE!" hah! Gila mana ada orang buat benda macam tu. Ada meh??? SILA BAGI DAYAH COPY of co. SOP. Marah jugaklah.

D_Y_H
Angah dah bising have to out .... wanna go for talk apa kebenda ntah namanya..

2 comments:

sWeeT said...

hg brg mmg naik tp naseb baik x mlampau sgt!!
kalo x mampos!!ala ko bodek2 la bos ko tue....

MEATWORK!! nyum2x sedapnya....bila ko nk blanja nie???
mak aih awat dia amik? ko ada ckp nak bg tips kah?

@_@

Dayah said...

Salam Angah,

No I didn't ask for him to take the balance! Serious begang!! Tapi malas nak kecoh.. maybe for him tak apalah depa orang kaya. Ehhh .. aq tak kaya. Sekupang pun kalau beli gula boleh dapat satu. Hilang gak mengantuk. Sabar je la..