My Obsession

Assalammualaikum w.b.t & Salam Sejahtera,

My obsession ... obsession apakah? ^___^ heeeeee....

Bukan nak habaq kecik.. kekekeke.. habaq besaq lah Dayah! =P

Dayah tak suka pakai chemical2 banyak2 di muka.. tepek sana tepek sini.. huhuhu.. rimas ohhh.. jadinya sejak dari dulu kala.. masa muka lagu minyak penuh kuali.. hanya pakai pencuci muka sajo. Kulit muka memang jenis dari zaman tok kadi ehh bukan tok kadok.. memang jenis berminyak sesado..

Dayah jenis tak kesah. Minyak lah ko... minyaklah banyak.. banyak... hahahaha... lepas usia makin tingkat dan tingkat.. ohhh aq mudah lagi wohhh! Makin sedar diri. Perlunya menjaga penampilan diri dengan baik. Bukan untuk bercantik @ menaja muka dekat orang. Tapi for my own diri.. penting untuk kita rasa yakin untuk berdepan dengan orang. Betul tak? Yerlah, macam sekarang. Berhadapan dengan client yang bukan calang-calang, tunggak belakang sebuah company public listed .. bukan sorang malah ramai.. makanya perlulah kelihatan berketrampilan supaya orang pun yakin dengan kita kan kan kan.

Nak jadi cerita obsession ni, Dayah telah meroyan apabila pencuci muka pilihan hati tidak berada di pasaran Malaysia!!!!!!

Apa?? Yer kawan-kawan, puas berbulan-bulan tunggu. Tak juga keluar2. Dari satu farmasi, shopping complex mencari. Oh tidak juga ada. Tanya dah sales girl sana.. sales girl sini. Kata mereka habis stock!! Lama-lama kita dah ganti dengan yang inilah kak!! uwaaaaa.. x mo x mo x mo! *sambil hentak kaki di lantai.. ohh tipuuuuuuuuuuuuu* hahaha

Susah gler ohhhh.. last2 give up. Pakai je scrub tu. Ok la juga. Sama je .. cuma dia tak best. Kenapa Dayah insisting benar nak pakai that pencuci muka?? Kerana sejak memakainya pertama kali dalam hidup, orang puji kulit muka Dayah normal and that what I feel! Kerana itu sanggup masa trip work @ Jakarta mencari juga tiub pencuci. and.. and.. and...

Taraaaa... I got it! Macam nak meniagakan!! hahahaha. Mana tak nya, dalam negara memang dah sah-sah tak ada. Penat ohhh mencari sampai give up! Sampai merajuk nak cuci muka.. hahahaha.. gler tak boleh tahan alasan..

Itu bertahan cuma 6 bulan, insyaAllah. Lepas tu???? meroyan balik la kot.. kekekeke.. minta-mintalah ia kembali semula di pasaran. tak taw kenapa depa stop production. Padahal bila selalu pi cari dialaah yang paling laju habis. Is there anything?? Hermmmm... Dayah have no idea.

Korang? Obsession apakah?

D_Y_H
Rasanya bulan 6 & 7 ini terlalu hetic. Nak bersiap ke ofis sebelum tu nak drop my friend dekat airport dulu.

0 comments: