MINAH tu BELAGAK SIOT!!!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Hohoho... agak diam sebentar dari dunia blogging. Busy weh! Rasa nak tambah kaki pun yer. Syukur.. syukur. Allah kurniakan semuanya lengkap. Tak ada yang kurang pun. Yang kurang itu kita kan kan kan. hehehehe.

Bersempena minggu kebuziaan.. eh bukan minggu bulan la... yer la dah quarter end.. next month adalah bulan bagi most of board of director berkumpul.. yeah.. presenting their finance performance, operation performance and bla.. bla.. bla.. and I me too busy.. harap my partner tak heret Dayah joint meeting. Boleh sawan nanti.. kekeke.. orang besaq tu.. bukan calang-calang. Ok Stop about work!

Nak jadi cerita, Ahad lepas telah berlelah di pejabat and end up dengan kebuluran so then Dayah ajak Angah and Sri gi makan kat Kg. Baru. MURAH wei!! Boleh tahan jugaklah kami order. Macam-macam ada. kat SURAYA. Mama yang introduce. Bukanlah sedap mana pun. But ok la. On price mmg tabik murah, untuk hari tu je ek. kekekee .. sebab pernah kena charge mahal nak mati. So, ada cerita MINAH BELAGAK NAK MAMPOS! ambik ko tak ada lapik2. *sudahlah stress, kepala tok sah ckp penat fikir, badan lagilah naik lunyai* tiba2 minah ni punya JELING wahwahwah.. macam dia sorang ada mata!

Jom kita baca dari entri Sri. *sure korang gelak.. hilang stress along Sri*

Bila bercakap tu pandang kiri n kanan....

nak citer sikit nie tau!!!ahad lepas aq ngan bai dok melepak kat opis akak dia..saja jer nak meningkatkan bil eletrik company tu jer n guna wireless yg laju gilak bapak kat opis k.long......hehehehe.....sambil2 tu menyelam lah amik mood keja....biasala dok keja akuntan nie kan busy gile kan....kami yg keja sebagai dealer jz sampai opis duk parking bontot kat kusi sambil2 baca2 blog + tengok video sengal2 sapa yg dowg download......argh bosan nya keja nie.....yg besh bila tang saham naik jer n turun.....macam aq pulak player saham kan..

Hmmm....malam tu..bila mata dah penat hadap laptop....balik umah...sebelom tu nak g melantak dulu kat kg baru.....sampai kedai makan tah nama kedai tu...duk berdiri kat depan retoran alah mcm game dinner dash...nasib baik sejap jer...dtg pelayang suh duduk....pastu yg wat panassssss ngan gue..ada loving couple dok kat meja..firstly dowg yg dok situ dulu....but the sebabkan ada 4 lagi kusi kosong....pelayan tuh suh kami duk.....masa tersentuh jer kusi pakwe dia...dia ckap "Eh!!!c2 ada owg!!!"...pastu bai tersentuh lagi kusi prince dia....pastu dia ulang lagi ayat yg sama.....

Hmmm...wat bodo jer lah..sambil makan colek ngan lahapnya...pastu owg amik order kitaowg.....n sri duk sebelah kusi prince dia tau..dia anjak2 kusi...takut rapat sangat ngan kusi sri..dlm hati" hmmmm....bagus!!!g sana dok melekat ngan makwe ko"..parking jer bontot pakwe...dia pon tanya kat makwe " asal kitaowg pon dok semeja ngan dorang kan" ...
makwe dia ckp mcm " i' don't know...i just ask through the waiter...just 2 person....bla2..." dengan mimik muka yg macam apa jer kan.....

see g makan pon aq bawa beg laptop...wlpn setakat sekolah tingkat 3 jer
aq ada laptop tau!!! tu show yg aq nie addicted to fb..wakakak....
sengal punya popuan tu..tu tunjuk yg aq nie pahamlah jugak BI kan!!!!


Weh bro!!!agak2 lah kalu nak kutuk kitaowg kan!!!!! aq sedaq BI aq just mcm longkang....sekolah pon setakat nie yg paling tinggi pon setakat tingkat 3 jer..... tp agak2 lah kalu nak kutuk owgkan ....kalu ko guna bahasa bugis ker...aq paham lagi...bahasa iban ker...perancis ker...jawa ker.......jepon....hmmm konpem aq x paham....leh lah jugak x sakit ati.....nie guna BI yg most of our generation now use that language.....bodoh ker apa minah senget nie!!!!nak tunjuk ko bndar pon...agak2 lah....penggunaan bahasa tu......

nie bai yer...jgn percaya ngan senyuman comel( uweks!!!perasaan!!!)
obviously muka plastik nie..bab dia tgh mara ngan kapel kat belakang tu...
alah meja sebelah kanan tu....
siap bai ckp kat k.long dia : "Along baju aq nie kampung sangat ker!!!!!"
wakakakaka ( ketawa guling2)....

p/s: bai lepas nie kita grooming yer...kalu nak g mkn kat kg baru tu........
kita pakai bau yg ala2 nak g dinner g tu....
Sampai hari ini muka minahci tu Dayah terbayang ek. Punyalah dia tak nak kita orang faham apa dia cakap, semua BF dia tanya dia reply in ENGLISH! Fine, yang tak boleh bla tu, terabur.. kakakaka.. adoi Dayah stop!! hahahaha.. bukan apa kawan-kawan. Kita hidup berjiran, bermasyarakat, bukan hidup sorang-sorang dalam dunia fana ni.

Apa salahnya kongsi meja pun. Kami bayar sendirilah! Tak adanya kami nak makan makanan ko tu! Taknya kami nak menyendeng kat BF ko tu *ehhh.. sikit pun tak hensem k. Tak menepati SIRIM kami.. kakakakakaka.. ambik ko.. * oh, handsome lagi Mr. Black dari EX5 ko tu ek!! hahahaha lagi nak buat Dayah tergolak *ohh matilah! EX5 pun saya rindu gak.. lama tak dating ngan dia. harap dia sihat.. tengok terbiar je.. sob.. sob..sob.. kena ganti baru kot*

D_Y_H
Ok caw.. menari-nari dah document depan mata ni.. hahahaha..

4 comments:

Klieo Lee said...

kakakaka...lucu wei pompuan tu! agaknya apo rase bf dia tu yek? yeeee...lagak class konon! *termuntah*

Dayah said...

Yloong,

kakakaka.. taw x apa..
ntah la bf dia muka blur2.. lagak2 suci gitu.. hahahaha..

Kak Ungku Betty said...

peeerah...aunty memang meluat dengan orang yang berlagak ni.....mcm bagos aje....cuba sekali2 tu buat2 terlanggar gelas air sampai tumpah ...lepas tu cakap "ooops sorry" dgn muka selamba....

Dayah said...

Salam Auntie Betty,

muahahaha.. taw x apa..
hahaha.. "ooppss sorry" ek.. kekekeke.. nanti leh buat kalau jumpa lagi.. ngehhhhh *ohh tiba2 jadi jahat.. kekeke*