Hoka Hoka Bento.. I love this!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Yap I miss Mr. Hoka-Hoka Bento! New boyfriend you! Hensem sangat, nak nak lagi apa bila mampu untuk memenuhkan permintaan nafsu yang sedang meluap-luap you.. I like! Muah muah muah.. sayang kat you Mr. Hoka-Hoka Bento! First time terus jatuh cinta.

Macam mana tu? Mula-mula En. Azlan ask, you all nak try Hoka-Hoka tak? Dalam hati, apa kebenda la pulak ni! Jangan di hidang pelik-pelik sudah karang jadi macam kueh2. Huhuhu.. kesian ko kueh2.. bukan kami tak sudi. Tapi perut kami dah tak boleh menerima. Lepas tu kita orang pun anggukkan ajelah. Waktu ni Jam Malaysia dah dekat pukul 4 petang, ambik ko belum lunch. Terus dia laju2 suruh staff belikan. Last day, we were in Jakarta. Discussion pun semua laju-laju. Nak ke airport jam 4 petang waktu Jakarta. Mana taknya! Jakarta jammed dia kan worse. Betul ni! Ada Dayah ambil picture. Nanti ada masa Dayah letak yer.

So this is what we are having - Hoka-Hoka Bento Abc Set. Masuk je dalam mulut, kunyah-kunyah. Wahhh, I love you! Muahahahaha.. Sedap ooo.. nasi dia mmg jepun la.. tawkan texture dia mcm mana. Ala-ala pulut gitu. Melekat2 sesama sendiri tapi masih nampak butiranya. Daging dia pun sedap. Ohhh.. x pantang langsung dok sini. Semua di bedalnya.. kekekeke.. ampun.. ampun yer badan. hahahaha.. dah buat salah kenalah minta maafkan =P

Selesai kerja.. sebenarnya tak sempat pun.. laju2 kami photocopy apa yang patut. Jam 4.40petang waktu tempatan kami bergegas ke airport.. pewwwwwwww .. nasib tak tercekik masa makan. Sebab Dayah je lagi yang belum makan.. hahahaha..

Sampai airport haruslah check in dulu. Flight jam 830mlm, sampai airport dlm jam 6 gitulah. Dah golap waktu ni, elok check-in, perut tak de la lapar sangat. But kesian pulak kat budak berdua tu kan. Mana taw laparkan, ajak makan. Taw kita makan apa?

HOKA-HOKA BENTO lagi you! hahahahaha.. gile ketagih. hahahahaha.. serius sedap. Tak taw la korang kalau makan rasa apa kan.. hehehehe.. nak taw silalah berkunjung ke Jakarta, cawangan HOKA-HOKA BENTO belum di buka di Malaysia ya =P

Anor choice.... Special set A

Ini picture dalam iklan yer.. saje nak buat bandingan =P

This is what John choose.. dia kata Ayam tak best.. Daging lagi best... hahaha.. nasib ko.. sapa suruh ambik set tu.. hahahaha.. ishhh Dayah ni! hahahaha...

and this is what I had.... but....

For daging taste I'm more prefer yang set lunch kita orang makan... but still sedap yer.. cuma taste dia agak kuat.. x reti nak explain macam mana.. hehehehe.. nak pi la rasa sendiri.... Di manakah tempat di Malaysia ni kita boleh cari sebegini.. any Idea??????

Tak lupa tuan rumah bergambar di signboard... hahahaha.. nak juga! =P

Bye-bye Jakarta... ada umur panjang.. ada rezeki lebih saya datang lagi ye......

D_Y_H
Wohhh... nak pergi kerja.. Salam Jumaat everyone.. have a nice hari day and yang kaum Adam jangan lupa Solat Jumaat, pergilah awal ke Masjid dan pastikan berada di saf di hadapan bukan mencari saf-saf belakang buat sandar diri.

2 comments:

Anonymous said...

tu la kat malaysia takde pulak hoka-hoka bento sy dulu mkn pn kat bandung first mkn da jatuh cinta,harap2 adla oneday akan ad cawangan yg dibuka kat msia ^_^ every week sy akan pegi....uhuhu

Dayah said...

Hi Anon,

Hehehe. taw x pa.. kalau ada di Malaysia sayalah manusia pertama nak terjah^^ Rindu bangat sehhh