Happy Father's Day

Assalammualaikum w.b.t & Salam Sejahtera,

Oh hari ni Father's Day rupanya jelir. Nak celebrate dah malam. Nak belikan kek tak boleh, Abah ada kencing manis. Bahaya menari Kalau boleh kena kuarantin semua makanan /minuman manis. Karang Datin dalam rumah dayah membebel .. hahaaha gatai you know what? Datin tu kalau membebel..masyaAllah sakit telinga. huhuhu..

Nak belikan hadiah, insyaAllah esok. Nampaknya esok kena menapak sekejap ke Jusco ke? Nak belikan apa yer? Kasut la yerkan.. belikan mahal2 karang tidak di pakainya.. balik2 asadi biru tu jugak di pakainya. Hadiah apa agaknya paling bermakna nak bagi?? InsyaAllah, cuba memberikan sesuatu, cuma menanti masa untuk di tunaikan. Taw Abah tak harap yang lain

Justify Fulldoa Kepada Allah ku memohon, Moga Abah sentiasa Sihat, berfikir untuk terus maju dalam perniagaan, tenang selalu, Murah rezeki dan di panjangkan usia. ABAH YOU'RE MY EVERYTHING!

This picture & below is my most memorable vacation. Being fly back to KK just for convocation Day. I promise him that I will help him in office, but unfortunately i'm so sorry, I got offered. Sorry Abah, I know it's being almost 3 years but you still waiting. This year Along baru dapat tolong sikit-sikit itu pun banyak lagi hutang Along pada mama & Abah. Especially you, Abah. I will kept my promise. InsyaAllah sooner or later.

Abah sangat suka laut. Ada bot kecil or sampan la kot. Speed bot dia la. Sanggup tu dia beli. Dulu aktif juga dia turun laut ntah mana-mana je dia pergi. 2-3 hari hilang. Kejap lagi balik dengan sekotak ikan. Dalam kepala, eh Abah mesti beli kat pasar kot jelir... kekekekeke.

My picture with Abah after snorkeling @ Manukan Island. Dulu dayah takut-takut juga dengan laut. Yerlah, pada Dayah laut sungguh misteri. Dalam! Sekarang no longger, InsyaAllah. I can snorkelling @ 25meter deep. Ok la kan? Nak try diving. InsyaAllah. Bila dah move nanti, InsyaAllah Dayah akan ada lebih masa.

This is most memorable Day. He was so excited. I know from his reaction. I'm his first daughter, I know his is proud. As daughter I'm also proud. Cuma tak cukup bagi Abah proud lagi. I'm not a good daughter to you and always making Abah susah hati, bising2.. i'm so sorry. I'll trying to do my best as daughter. HAPPY FATHER's DAY, ABAH and to all father's outhere. You're great father! Without you, who am I?

D_Y_H
Nak beli apa yer?

2 comments:

Marina Monroe said...

Salam Dayah, maaf aunty bertanya, Dayah berapa adik bradik?
Emm..apa yg di janjikan pada Abah tuh? jangan tunggu lama2..jgn buat Abah ternanti2..he he he
Anyway it's great to have father yg caring kan Dayah?

Dayah said...

Salam Auntie ^__^

Saya ada 7 orang adik beradik.. ramaikan.. hehehe
hehehe.. adalah.. kekeke.. rahsia.. hehehe.. itulah kalau boleh tak mau lengah2 lagi lama lagi rugi.
Yes its a great to have a very caring father.. huhuhu..