Angah this is for you.... ohh yang lain pun sila cuci mata ya..

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Salam Jumaat semua... sebelum tu I wanna wish my Baby HAPPY BIRTHDAY my dear darl... I LOVE YOU muah.. muah...muah...

Dah besar dah BABY ni... she's our little princess.. Baby.. hahahaha... kompem dia marah ni..

Back to my actual niat.. posting ni sambil2 memahamkan transaction yg peningkan kepala.. adoilah.. nak ambil kelas bahasa Indonesia boleh?? hahahaha..

Semalamkan balik lambat... so kami pun makanlah kedai berkonsepkan Jepun.. nama kedainya SHABU NOBU as requested by John. So layan.....

Just next door from our hotel - Grand Kemang

Macam rumah pun yer...

Not very pack.. but....

I like this.. Ice Peach Tea.. sedap! x manis x tawar.. kalau tawar add sugar .. huhuhu..

Ini Nor selection.. katanya sedap! Nampak pun sedap!

& mine.. hehehehe.. Udon Mee... Not Bad.. not worse like Sushi King.. betul! rupanya Sushi King tu mmg lower range.. kata John.. ada yg much..much..much better.. percaya je la.. I'm not fan of Japanese food.. sekali sekala ok la..

Now... ANGAH.. semangat along semalam ambil gambar taw.. siap tonggeng2.. segala aksi aq buat dekat kedai comel tu... nahhh.. tgk berkenan atau tidak.. then roger me, K.

Cantik tak?

Ohh.. hijau itulah pujaan hatiku.. sampai terbayang2.. adakah ia cantik, angah??

Cantik tak?

Ini pun cute je...

Ini warna purple.. cantik gak...

Coklet tu menarik.. itam tu pun... owhh rambang mata..

Smart dowhh yang hijo tu.. ko rasa ngah??

Ohh ini juga tantek...

Ohh tertarik lagi .. memang debom...

Ohhh mak.. merah you.. I like... you? like?

Biru you... I know.. u suka warna2 cengginikan... terang2 ..

Ini color brown pulak.. tetap comelkan.. pakai jalan2 comel je kan..

Finkkksss you.. comel & suci je nampak... owhh tak mau tgk.. nanti nak beli.. huhuhu

Ohh yang ini sesuai ke tempat kerja.. hitam.. itu .. menawan...

Hijooooo... angah you suka kan... kan..kan..kan...
All above Rp165,000 sila convert sendiri ya...

Ini pula antara sandal2 yang ada..

Macam ni la lebih kurang.. don't you think its nice.. sandal price below Rp165,000.. and above Rp140,000

Below.. for teenager.. yang macam Dayah pun ok.. cute owhhh... price dia Rp195,000

Comelkan...

Innocent je nampak..

Comel gak...

Cutekan...

Ini pun... ohh comelnya...

Mbak.. comel engak.. kalau dipake.. lagi cun..

Pinkiesss you... awww suka...

Star.. star in the sky...

Beg selempang yang cukup menarik juga.. Datin I know you mesti suka kan.. tapi leh tgk je la... kekekekeke..

Ini pun... not bad...

Ini Juga... secocok sekali ya.. sama kamu.. hahahaha

Ok finish about all shoes yang Dayah nak story to Angah.. now nak cite sikit.. yesterday.. after having dinner @ Jipun .. hahahaha.. Dayah & Nor.. went to near place.. sebab nak tengok kasut punya pasal. Punyalah laju2 kami jalan sebab waktu tu dekat Jakarta dah Jam 10.15malam macam tu la.. Dekat Malaysia dah 11.15mlm.. Punyalah terkocoh-kocoh kami jalan dalam hujan pulak tu.. sanggup tu.. melihat seriuh rendah suasana kawasan entertainment orang Jakarta. Kemang memang terkenal dengan sebagai pusat liburan malam harinya. Happening sangat. Kat sini kedai CD/DVD/BLUE RAY senang gler nak dapat.. harga murah yaaaa ampun! Rp7,000 ambik ko.. convert sikit less than RM2 sekeping.. tak ke murah.. di jual di open public..

Jalan-jalan.. nampak kita macam pakai elok sikit.. adalah kanak-kanak datang minta-minta.. haishhh.. Islam pula tu. Adik-adikku sayang, kasihan kamu ya. Dimana makbapak kamu ya? Fenomena ini bukan di Jakarta sahaja, Malaysia juga meluas. Apa nak jadi?

Dan disini, semuanya duit. Nak melintas jalan bagi sebuah kereta ya. Akan ada orang tahan kereta di jalan dan memberi laluan kepada kereta yang mahu melintas dan selepas berjaya melintas, pemandu dalam kereta akan memberi "uang" tanda terima kasih. Ohhh, macam tu.

Bukan itu sahaja, orang dekat sini datang ofis ada driver taw! Dia orang tak suka drive! You know why? Sebab traffic dekat sini memang HORRIBLE! 1st day, Dayah sendiri saksikan betawa TERIBBLE nya cara mereka melintas sedangkan lampu merah. WOT! Memang sakit jantung, weiii!

Dan semalam sempat snap2 sedikit picture..
Inilah tempat Dayah jumpa kasut2.. comel2.. lagi cute2. tu.. deret kedai yang di situlah.. Kasut dia made in Indonesia.. yang di hasilkan di Bandung. Setiap design adalah limited.. akan ada di Jakarta & Bandung sahaja, kalau tak silap..

Night yang tak berapa nak jammed but.. kereta melimpas dengan laju... motor pun.. pin pin...pin..pin... nak lintas jalan nasib baik x ada orang tahankan kereta .. kalau tak.. melayang beberapa ribu rupiah... itu cara mereka.. I HELP YOU .. then YOU PAY! Bukan itu sahaja, kerajaan dia banyak duit wooo.. bayangkan.. setiap invoice pun kena "Bea Meterai" Rp6,000 ... kalau sebulan ada 30 invoice.. salah ke tak kena juga ek.. ohh kayanya.. then monthly ada lagi Witholding tax 10% ... banyaknya ko dapat.. double charge.. ehh ke triple.. banyak sangat government charge kalau nak berniaga kat sini.. x mustahil ada yang hide invoice dia.. between company & supplier.. x mustahilkan..

Oh lupa nak habaq.. orang Jakarta minat kereta TOYOTA yer.. tapi Mr.Black saya disini adalah BLUE BIRD.. TAKSI YA... hahahaha.. murah kot!

Angah.. now you work.. tgk & order ya.. if you want.. CD tu aq kena tgk dulu.. but seriously cerita belum keluar panggung dah ada kat sini.. aq gler weiii.. rambang mata.. tapi tahan diri dari membeli... gler aahh nak beli.. nak mampus..

D_Y_H
Banyak nak sambung.. sempat2 ke ni.. chayokkk Dayah.. ohh tiba2 rasa beruntungnya jadi rakyat Malaysia..

5 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

proud to be Malaysian Babe

Dayah said...

Salam Kak Aima..

Yes I am ^___^

byEnA said...

kompem dia marah ni..
mmg ponw ...

ainaa said...

along i see bag . please aku nak doe yg sweet tu , kasut pun long . PLEASE

ainaa said...

long bag tu lawa :)