Selamat Hari Guru

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Selamat Hari Guru buat semua guru-guru di Malaysia.



Tanpa guru, tidaklah saya berada di tahap ini kini. Ucapan ini khas buat guru-guru yang pernah mengajar saya:

1) Sekolah Kebangsaan Serdang (1991 to 1996)
2) Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Serdang (1997 to 2001)
3) Kolej Matrikulasi Melaka, Londang (2002 to 2003)
4) Universiti Malaysia Sabah (2003 to 2007)
5) Universiti Teknologi Mara (2009 to now)

Lepas ini tak taw lagi, Uni mana nak jejak. Semangat nak belajar tetap ada. Teringin benar melangkah ke institusi pengajian luar negara. Dahulu setakat melawat sahaja. Duduk dan menimba ilmu serta pengalaman di sana masih belum. InsyaAllah akan di usahakan. Kena habiskan ACCA dulu. Lepas itu, insyaAllah Master menanti. Nama guru masih terpahat dalam hati saya antaranya;

1) Pn Suimah Toyo (cikgu pusat sumber - Sks: formula Zoro dia masih saya igt sampai saat hari ini)
2) Pn Zaimah (cikgu BM merangkap guru kelas -Sks: uishhh garangnya gigitjari )
3) Pn Pauziah Mohamad (Cikgu BM gak hehehe -SMKss: mama pau ni punya cakap2 masih teringat lagi.. awak mampu ke?? pergh pedas, tapi alhamdulillah .. sya dah buktikan cikgu!sengihnampakgigi)
4) Pn Fauziah Abidin ( ni teacher nasyid - smkss: kerja tiap2 hari lepas loceng bunyi kena berlatih vocal.. penat ooo.. muka garang habis.. tapi bila jadi cikgu pengurus kumpulan kami perggh cikgu memang bestla)
5) Pn Asiah (Cikgu Akaun - smkss: cikgu lembut2.. tapi cikgu ajar saya faham .. nasib baik selalu dapat A.. hehehe..)
6) Cikgu Norliza (Orang kuat PRS - KMM: best oo cikgu ni.. selalu bg nasihat berguna )
7) En. Faudzillah (Cikgu Akaun -KMM : ayat dia paling ingat dan buat gamat satu kelas "kalau mengantuk sya sengkang mata kamu dengan penutup pen ni!" hahaha.. sambil bulat-bulat mata diagelakguling boleh bayangkan?)
8) Teacher Mimi (Cikgu English kat KMM: teacher cute sangat. Dia sgt2 ramah & we had fun in class)
9) En. Amin (Cikgu Math Akaun KMM: walau cikgu slow2 lupa2 mcm mana nk kira cikgu tetap hebat.. kekekeke.. pastu isteri cikgu ... cikgu x igt pulak nama dia.. selalu ajak singgah rumah.. hehehe)
10) Papa Razak (UMS -papa ni memang best.. slow n steady tapi sekali dia gelak semua pun turut sama .. like papa teaching anak-anak dia)
11) Cik Jun (UMS: sekarang dah puan dah.. kalau x ada answer dkt board (tutor la kan) maka cancel la kelas tu karang... hehehe.. mujur I like.. so score A jg every paper dia.. Financial accounting & Advance accounting.. mencabar part consolidate account.. memang haru biru.. event till now.. ntah ek kenapa)
12) En. Jai (UMS: ni cikgu taxation.. asal masuk kelas ada je soalan kena submit. En. Jai ni best sbb dia cute.. ngehh.. asyik "you all ni kan...." )
13) Ms. Sharon (UMS: ni pun dah puan, ajaq Audit.. details betul cikgu satu orang ini.. kelas petang mmg ngatuk.. masa Ms. mula ngajar dari baru berhenti EY.. so pengalaman tok sah ckp.. her details answer dia pun mcm auditor .. ngehh.. skrg baru sedar.. hehehehe)
14) Dr. Sarija (UMS: ni cikgu Law.. kelas Law dia mmg ngantok.. tapi sbb dia gelar Dayah n geng 3sudest .. kelas dia jadi best.. hehehehe.. ada je masa dia nak kenakan we all.. kang tiba-tiba dia tanya which section mentioned this and this which case? nga nga nak jawabgile)
15) Prof Dr. Noorhayati Mansor (UMS: she memang GURU, she our pengarah pusat accounting. Org senegeri.. kalau dok ngan prof mmg sgt best. Kelas dia semua org akan start membaca dulu because senang gler nak dapat 5 marks. Every class ada quiz. Siapa jawab dapatlah 5mark. I always get A her class.. Costing class ni.. ABC approach laa.. Balance score card... byk la sgt2.. actually I like Costing .. tapi saya tak ambil CIMA kekeke.. ACCA yg saya pilih.. ngeh...miss u la prof..)
16) En. Einn (UiTM: cikgu ni hensem taw..menariokok x ada maksud apa2 ehh.. teaching me Corporate reporting.. inilah killer paper.. dengan nak hafal 41 international accounting standardnya lagi.. dgn consol yg den.. blur2 ni.. tlg la En. Einn yang sitting for exam leh? hahahha)
17) En. Fendi (UiTM: Cool betul.. "dah Dayah.. dah Dayah" hahahaha tu la semua pun nak jawab sampai my lecture has to STOP me.. kekeke.. wife dia gelarkan dia ASTRO.. but truly pun.. kadang2 dia repeat story kekekeke)

To all my beloved teacher, HAPPY TEACHER's Days. May Allah blessing you and your whole life. Halalkan ilmu yang cikgu dah bagi kat kami na.

D_Y_H
Cikgu kat ofis kadang2 moody.. kekekekepeace peace peace sila siapkan report anda.. kekekeke..

0 comments: