Kaum Adam yang merimaskan

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Maaflah yer, Dayah bukan mencari kesalahan siapa-siapa just my point off view dari pandangan mata seorang bergelar wanita. Pada Dayah ada beberapa kategori lelaki yang merimaskan.

1) Call or sms tak kira masa!
Macam tak ada kerja, toleh jam baru pukul 3.30ptg ek ko ni tak kerja ke? Eh makan gaji buta ke hapa! Orang sebelah pun rimas. Lepas tu karang pukul 4.30 kol lagi. Ehh kejap lagi 530, sms masuk " You tak balik lagi I dah otw, bila nak balik?" ehh sah2 depan pintu ofis wa tulis end ofis hour 6pm, so what! Esok tanya balik dan esok tanya lagi. Aq yg dengar pun sakit telinga!

2) Asyik-asyik tanya dah makan ke?
Adoi rimas2, tak ada ke soalan yang sedap dengar di telinga sikit. Bab-bab makan ni lomah den. Lapar perut akak oooii. Tanya elok perut dah kenyang dan dan baru lepas lepas burrpp, alhamdulillah. Mulalah tiba-tiba terbayang Pisang goreng panas makcik esah, haihh ko ni! merajuk

3) Aq pinjam dulu la esok aq bayar!
Eh bulan lepas ko dah pinjam, bulan ni ko pinjam lagi! Sorry la not my type kasi pinjam2. Unless you're really in trouble. Yang tak kerja pun satu hal. Sudah la tak kerja nak pakai, makk aiii kalah Mak Datin. Dengan moisturizer sekali yer nak beli ko! Ok no doubt ada yg begitu menjaga, Tahniah, susah nak cari. Tapi kalau nak beli maskara?? fengsan. Celak tahan la sikit gelakguling *hahaha.. x tahan dowhh .. ada Dayah jumpa taw* haa.. paling tak boleh blah... hutang lama buat2 lupa eh

4) Bila awk nak jumpa saya ni???
Ehh ko yg nak jumpa aq, kenapa pulak aq nak susah2 payah ni!!! Kenapa yer, orang tak sibuk nak jumpa, dia yang dok susah tanya apa kes. Berasap betul dah la tak gentle, bila awk nak dtg Jepun. Haaa .. ambik ko Jepun. Ko ingat dekat!!

5) Hari ni awk buat apa? *hari bekerja/kelas*
Ehh dah tentulah bekerja/tgh kelas takkan membuta kot! Sah2 pagi tadi dah tanya sibuk ke bagai, pastu petang tanya lagi. Weiii pi makan kismiss. Pelupa. Kalau tgh kerja memang bikin panas. Kalau tgh kelas lagi mcm nak hempuk dengan kerusi, nk concentrate dgn lecture pun potong.

6) Tak kerja/ x de kelas hari ni? *hari cuti/weekend*
Ehh, sah2 la cuti! Hohh sengal. Tebuk sarang tebuan namanya ini, nak nak lagi ketika anda tengah syok menghadap aiskrim coklat yang berkrim lagi yummmy. Ngadap pulak cerita korea tgh best best.

7) Eh bau apa ni!
Ya Allah, jagalah kebersihan tu. Apa keslah pakai baju sebulan tak basuh! Pastu bau kalah mat bangla yang kerja kat stor seharian. Tengit!! Tu baru baju yang lain2 tu tak taw la berapa tahun pulak ko peram kan! iyewww

8) Merokok!
Ini paling tak hormat orang, hembus asap rokok suka-suka hati dia je! Ehh, orang lain rimas sudahlah asap tu tak baik utk kesihatan lagi nak merokok merata2. Eh bukan tak boleh merokok dekat kaki lima ke? Eh mana pergi penguatkuasa ni. Kenapa puntung rokok masih bersepah di jalanan, kaki lima, shopping complex tok sah cakap. Dalam kompleks yang beraircond pun ko nak merokok hah! Memanglah buta tanda "NO SMOKING" !!!

9) Malas la!
Kalau malas, nak makan pasir? Awak tu khalifah! Khalifah, pemimpin takkan nak di pimpim kot? Dah la suruh belajar malas, dah kerja ponteng-ponteng la pulak. Hari-hari minta duit kat mak, kat awek, kat adik kat siapa2 lah janji kocek ada 5-10 hinggit. Tea ais lepas jadilah kan. Kerja la wei dengan amanah, duit tu nanti jadi darah daging! Yang dok study tu apa kes nak copy paste bagai. Ko buat sendiri tak boleh. Ada awek jadikan mangsa "tolong sayang buatkan! _sambil buat muka konon2 comel_ padahal jarawat penuh semuka" ohh teribble plus horrible la ko ni!

10) Kuat Membebel
Makdatuk membebel2 je kerja ko ni kan! Mulut tak reti diam seminit. Kalau cakap benda berfaedah tak apa. Ni tak mengarut2 siap mencarut.

D_Y_H
Memang kadang-kadang rimas tapi itulah kadang compliment pasangannya, yer ke tidak. Anda nilailah sendiri. But truely merimaskan. Ada lagi beberapa sikap kaum Adam yg mejengkelkan.

8 comments:

PrinCess_KoReA said...

mcm perli je...........

ANA FARZANA said...

salam
S.A.B.A.R ye along dengan laki macam tu...:)

Dayah said...

Salam,

Tiah,
woohh perli sapa beb? Aq best on observation + sakit mata nak naik ketumbit. Ko terasa bab mana wehh..

Yayang,
hahahaha.. semua wanita kena S.A.B.A.R dgn laki mcm ni!!

PrinCess_KoReA said...

biase la tu...manusia perlu berlayan kasih sayang...laki nk kat perempuan...perempuan pulak nk kan belayan laki.n perhatian...senang cite...mcm kaum adam yg dimaksudkn kau tu long....semua...ni biase...janji kite pandai jaga diri sudah....kalau org tu jujur...mcm mane!!!!dia memang suke gile kt ko tu....`~_^hhuhuhuhu

Nurul Aima Hj Kaim said...

hoh...boleh blah...reject jadi laki

fusherna said...

ni general list ke specific list utk somebody ni? hehe..lawak la dayah ni..

ainaa said...

haha , ade potensi nak dapat abg long .....yeah yeahh abg long !!!

Dayah said...

Salam,

Tiah..hahaha i'm not pointing up to somebody.. its just randomly pickup by wrong.

Kak Aima.. taw x pe.. ^__^

Kak Husna..it generally kak.. not to specific to anyone. hayoyo semua sudah igt dah specific tu someone.. but the truth is not la kak..

Datin Ainaa.. sila jgn perasan lebih angan2 anda sia2!