Food for life aka makan untuk hidup

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Life for food eh salah Food for life.. hahaha.. ada karang kena ketuk. Makan .. makan .. makan.. je ko ni Dayah!

Siapa tak suka makan kat sini, angkat tangan! Blueewekk tipu je, unless kita sakit ke kan. Mesti tak lalu nak jamah makanan. Sumbatlah apa pun kalau dah tak lalu memang ke longkang penghabisnya. Ingat masa lepas operation dulu, beberapa hari sebelum dan selepas memang tak lalu nak makan apa pun. Tapi hampeh selepas seminggu semua benda nak makan. Hahaha adoi la Dayah macam mana nak kecik ni!

Siapa suka Nando's? Dayah suka. Kalau di beri pilihan antara Kenny, Tomy *ini muskil.. halal ke? sbb ada serve liquor dlm premise*, dan apa2 lagi grill restaurant.. I would rather choose Nando's heee.. entah ek. sebab suka chicken grill dia kot.

Saat ini Dayah rasa meleleh.. hahaaha.. nampak sedap je ..

Jom p jepun. hehehe.. serang Sushi King pula. I'm not interested with raw food. Maaf tak boleh terima dek tekak. So I choose frying set. But my sister tak suka la pula. Katanya, this is last they all masuk. Oke, selamat! hahaha

See, food make ppl happy. Percaya atau tidak dengan membiarkan perut lapar, emosi anda akan turut terganggu. Dimana ketika perut sedang berkriokk kriokk itu bisa membuang lahar gunung berapi jika tersalah sikit. Hahahaha. Caya tak?

See Datin, always with her HP. Sometimes, I wonder "you have bf?" Paling tak dia akan pukul Dayah balik and said "eh, ko ni kenapa?" with bengis muka. Ko igt aq aku kesah! hahahaha. How times flies fast. Everyone is growing become WOMEN. This moment will be memories. Dayah teringat cerita seorang kawan, bila dah besar semua nak bawa haluan masing-masing dan ada yang lupa keluarga sendiri, asyik dok ikut kehendak laki or bini. Haihhh, scary dengar. Harap2 its wont happen to us. Despite along suka marah-marah korang, bebel2, but I DO LOVE YOU! Sob.. eh emo pulak Cik Dayah ni.. hehehe..


Fusilli Tuna yang di masak di tengah malam hari akibat kelaparan. Entah ek kenapa sekarang, my perut tak boleh lapar sikit. Kejap lagi dia punya pedih bisa sampai ke tulang2. So what I did, makan lepas tu. Masuk toilet muntah balik. Hahahaha. Nasib ko la nak, psiko sangat perut ni. So balasannya. I throw it after feel ok with my stomach. Tak pernah pun masak pasta ni. Mujur ada buat stock pasta. So lepas ini, next week la kan. Sempena gaji pun masuk. Kenalah stock up, barang dapur sikit instead beli sabun je. So angah & Sri, kita kena list apa brg dapur nak di beli. Maybe we can go to Mydin this time.

D_Y_H
Lapar la pula tgk makanan.. terutama tgk grill chicken yum yum yuum

2 comments:

ainaa said...

weh , bewakk hang aku single ehh , kurang asam , cuka , gula , garam ...erghhhhh kena kau !!!

Dayah said...

Salam Datin...
muahahahaha.. datin marah.. ;P
eleh.. aq balik ko dah sleep.. aq bgn ko dah sekolah... hahahaha.. bilanya ;P