Declining in market

Assalammaulaikum wbt & Salam Sejahtera,

Market decline yesterday. Not only Malaysia but Asia market fall. They called it as "Moody's Investor Service" hahahaha. Seriously nak tergelak when I read this. Angah.. Sri.. you all Moody ke yesterday?

Its being reported market has been down between 0.5% to 0.9% (for US). People its a signal for you to invest. Open your eye. Invest.. invest.. invest.. Especially yang duit banyak tapi tak taw mana nak place. I'm not talking about ppl have money berpuluh ribu or ratus ribu or juta je ek. If you have thousand over ringgit also you can do that. Orang kata bermula dengan sikit-sikit. Its quite risky but if the price is increase, telling you that you will get durian runtuh BUT if price is keep down pls HOLD ( ini pakai konsep BCG Matrix). To invest in market share you must be VERY PATIENT. Its risky but the return is high.

This is BCG matrix (we can applied in our life also... betul ni..) ehh comella lembu tu

I want also. Ada kaunter yang Dayah dah aim. But saya tak buka CDS account lagi, hehehe. Angah dah banyak kali suruh sign document tapi dok tagak-tagak. Haaa, sekarang harga tengah turun ni. Elok sangat nak invest. Tak kesah la kena beli satu lot pun. Orang kata mula sikit2 lama2 membukit.

So ada siapa-siapa nak mula langkah pertama? Boleh contact bai, juicy_libra86@yahoo.com can ask her macam mana nak buka CDS account? Kenapa kena invest? Selamat ke? Ask what ever you wanna ask, She would help you. You can go to Sri's blog, she recently post about investment. Ask them.

Psst: Kaunter2 Syariah berlambak dalam Market. Apa lagi, gunakan medium ini untuk anda juga menyumbang kepada ekonomi negara & siapa kata dok rumah tak boleh invest? Boleh aii.. sekarang ni nak monitor market online pun boleh.

D_Y_H
Perut lapar glerrr.. hari ni nak mencari sup..

0 comments: