Monday..monday..monday

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Ohh Monday ke? jelir buat-buat hilang ingatan pula Dayah ni. Hehehe. Saje je jelir bangun pagi genyeh-genyeh mata. Alamak nak pakai baju apa ni!!? Setiap pagi pun macam tu. Belum saya dapat displinkan diri mengosok baju untuk seminggu. takbole haihhh, amalan yang tidak baik yer kawan-kawan. Belanja elektrik pun meningkat.

Terus ayun kaki ke gerobok baju. Terjumpalah dengan White blouse Ms. Read. Woohooo.. lama tak pakai ni. Sekarang ini, etika pemakaian sangat penting. Cuma akak tak faham sikit, kenapa ek kalau kami berpakaian di lihat semacam! cuba kalau kamu berpakaian sampai nak nampak peha tu. Awat tak tengok semacam?


Pic: Kredit to Ms. Read.com

Cengginilah rupanya lebih kurang my Monday cloth yang dipilih dari gerobok baju. Dayah memang malas sikit nak berbaju kurung ni. Sebabnya;

1) Wooo warnanya makaihhh terang-terang.. almaklumlah dlm staff meeting dah diberitahu warna pakaian yg light2 je.. ni yg akak nak p shopping kain ni.. haihh terbang lagi la duit.. my boss kata "why not you spend your next month salary beli suit". Ohh makkaihh, apa kata you belanja I setan . Baik beli kain buat baju kurung murah, lepas juga 2 pasang. Apa you ingat baju kurung tak formal ke? Saya bangga dengan Tan Sri Dr. Zeti Akhta Aziz , hari-hari dengan Baju Kurung. Kenapa saya tak boleh macam tu ek?

2) Streka beb.. streka.. kena yg susah nak streka.. memang lamalah akak duduk bersimpuh sana.

3) Waaa nampak besar berbaju kurung.. wawawawa.. bila nak kurus ni?!! gelakguling angan-angan mat jenin je la si Dayah ni

4) Baju kurung fabret... byena dah rosakkan.. huhuhu.. tak pe baby.. ko nak belanjakan along beli kain kan.. kakakakaka

Sebenarnya sangat suka berbaju kurung, cumanya bila nak pakai masa tu kainnya tak ada. Sakit betul hati. Bibik dulu la ni, hilangkan kain sampai sekarang tak jumpa-jumpa. Huhh tak suka.. tak suka.. My fav tak leh dah di pakai lagi. Bila agaknya boleh shopping kain ek?

D_Y_H
Kenapa kalau pakai warna2 yang attractive sikit tak boleh.. example PINK? ORANGE? MERAH boleh pulak ek time raya cina.. hahahahaha.. pendengki la ko ni Dayah.. HIJAU bila? Time raya tak pun masa pilihanraya umum hahahahahaha.. opsss

0 comments: