Her big day

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Who's big day? sengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigi
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
No body la she is my sister, Tiah or Princess Korea. Her engagement day last Sunday 4-4-2010. Congratulation my dear. I hope that you will fulfill your promise 1st, ok.

We try to make it simple as it is. But Abah complaining its grand. Rasa bersalah la pulak. We try to not make it like "wow" but it happen "wow". Nasib tak bubuh lampu chandelier, kalau tak mau pengsan Abah. opsss.

Simple ke melampau?

The preparation, thanx to Abg. Sri who did it for us. The dais mmg he do it with her friend via using what ever available.

Dayah? I'm the one who did the hantaran. I wanted to use all fresh flower and alhamdulillah termakbul.

After di sarungkan cincin.


Pernah tgk people did lolipop jadi hantaran tak? Dayah never! So we turn to have ideas whereas to have love lolipop as symbol of colorful of love.

The return form her fiance. Green color.

Here angah with her Sirih junjung, she did it herself. Siapa-siapa nak buat tempahan, sangat2lah di alu2kan. We assure you to meet your requirement, InsyaAllah.

Dayah sangat suka bahulu ikan tersebut. Colorful kan. Its made by our Makngah. Sayangnya dia tak dapat datang.

The cuppies cake, comelkan. Actually the engagement day suppose to be purple but suddently it turn to be PINK. Siapa punya kerja? Hahahaha, its me la. Pilih bunga nak match with purple pilih PINK.. nak match cake pun nak bunga soft PINK. Khemah pun nak match with purple pun jadi PINK last2 dengan Dais sekali tertukar PINK.. hahahaha

Here is the hantaran. We did it all our-self. Alhamdulillah, although i've class on sunday & saturday, I still manage to do all the 19's dulang hantaran. On Sunday, Dayah memang tak sleep langsung. Sampai collapse on the night. Bawa kereta pergi kelas pun dah serupa orang mabuk. Masuk kelas, dan dan tu ada test. Dengan satu habuk pun tak boleh fikir. Dayah boleh tertido masa test tu, masyaAllah malu giler. But the only person who know maybe my lecture la because he was sitting in front of me. Alahai malunya! malu

Kasut, sepersalinan baju melayu, kek form Aunty Zurina, and Sirih junjung.

The chocolate, puding mangga, Sepersalinan pelekat & Sampin and also the CD's for zikir and kismis

Two chocolate in different box, green apple and grape n chocolate strawbery

I like loli, the perfume, cookies and accessories.

All the work I have to pay myself with good sleep. Seriously, I have not enough sleep for past 1 week because of this preparation + my work. All due at same time and alhamdulillah I did it. Penat tok sah cakap, memang sangat2 letih. After coming back from office after creaking head kena pulak follow up hal-hal pertunangan adik. Fuhhh, best. Kenapa penat melampau, antara lain mama pergi renovate rumah sebab itu we all letih triple dari sepatutnya.

D_Y_H
Saya nak jadi baik! Mcm mana nak baik. Selalu sahaja lepas pandang benda remeh?

4 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

alahai..SIMPLE but NICE..atau pun LESS is MORE..sangat suka entri ini.. :)..

Dayah said...

Salam Kak Aima,

tu la .. simple n nice to my eye n u also I suppose kan ^___^ TQ kak

fusherna said...

pandainye dayah & adik buat hantaran. ada bakat rupanya! seriously sweet the colours..colour & sangkar burung tu kan exactly sama mcm masa best friend akak kawen last 2 yrs! btw, the lollies are the cutest!!

Dayah said...

Salam Kak Husna,

TQ kak.
Sangkar tu oldies kan.. but I like it..
loli tu mmg dayah suka sgt ^___^