Buang & Dera

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Apa nak jadi, dengan Dera anak sampai mati, IBU apakah wanita ini? Sanggup dia mendera anak yang susah payah di kandungnya sehingga mati. Kanak-kanak tersebut terlalu comel, kenapa siang malam dia di dera oleh ibu dan bapa tirinya. Hilang pertimbangan kah ibu & bapa tirinya! Dimana akal di letakkan? Dimana perikemanusia? Tidakkah dia punya hati?Apalah malang nasib mu adik. Baru berusia 3 tahun sudah di halau pergi dari dunia fana ini akibat hilang pertimbangan ibu & bapa tirinya.

Melampau gler dorang ni!! Tak ada hati agaknya. Benak sangat pemikiran. Cetek akal!marahmarah sangat bila baca berita ni. Lagi meledak marah bila tengok wajah adik tu sangat cute. Tergamak Ibu dia buat macam tu. Tak rasa apa-apa2 ke? Sudah la jiran tetangga mendengar jeritan adik tu setiap malam selama sebulan. Tiba-tiba dah terlambat, adik tu akhirnya mati dengan alasan bapa tirinya, terjumpa dia tak sedarkan diri dalam ALMARI!! Apakah bodoh alasan dia tu. Dalam almari!! Kenapa dalam almari? Kenapa budak tu tiba-tiba nak masuk dalam ALMARI? Mestilah budak tu takut sampai lari menyorok dalam almari! Pulak tu IBU dia 24 tahun dan BAPA TIRI dia 27 tahun! Muda lagi.

D_Y_H
Tak cukup dewasakah untuk menilai? Semoga kita semua sentiasa beringat selalu amarah tidak membawa kebaikan sebaliknya kemusnahan.

Tips: Jika MARAH, pergi jauh dari orang sekeliling dan berjalan ke tempat2 yang hijau @ minum air suam. Kemudian tarik nafas dan berfikirlah secara waras. Istigfarlah dalam hati.

2 comments:

GREAT TEACHER said...

salam dayahh... sue drop kat sini.. :) dayah letak la chatbox.. boleh cit chat! :))
sue dah follow blog ni :)

Dayah said...

Salam Sue,

TQ sue.. bukan x nak letak chat box tapi rasa tak sesuai ^___^ hihihi.. its ok.. Sue boleh drop comments at any time.. ^___^ TQVM