Kenapa weekend saya full

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Dayah rasa macam robot kadang-kadang. Banyak benda tak boleh buat @ masa tidak mengizinkan. Balik dengan rasa kepenatan. Semua orang pun pasti pernah rasa macam ini kan??senyumkenyit
Penatkan?

Weekdays tok sah ceritalah, memang full sangat. Kerja 9-6 but Dayah hari-hari pun balik after 10pm. Kalau memang dah malas sangat pukul 8pm gerak. Terlalu-lalu jarang Dayah pulang kerja sharp 6pm. Rasa janggal nak tolak pintu ofis pukul 6pm. Unless tak boleh elak, terpaksa balik awal.

Weekend pula, Sabtu & Ahad kelas pagi sampai tengah hari. Kelas Sabtu, depends on my lecture mood. Dia kadang-kadang buat sampai 4-5pm. Nasib Ahad tak. Selepas kelas selalunya mesti berkejar ke Majlis-majlis kahwin atas jemputan. Sebelum nak pergi mesti berfikir, nak pakai seluar ke baju kurung??fikir Selalunya seluar aja. Lepas tu singgahlah mana-mana tukar baju.. hahaha.. buat kerja banyak kali. Kan elok je pakai baju kurung. Huisshh cannot.. cannot.. mesti Dayah rasa alien dalam kelas.

Sometimes after kelas, kena tlg Abah. Lately adalah jugak tlg main2.. kekeke. Ada ek istilah macam tu? hehehe.. Still a lots of thing in my mind belum di laksanakan. The serounding too slowlah, too much of reliance to top management. Rasa nak hempuk sorang-sorang pun ada. Sekali ketuk sekali jalan. Macam mana? Mungkin kena hire new person yang more responsible & amanah.

Saya tak sabar nak pergi Tawau which is a lots of thing we going to do, yeahhhcelebrate lets enjoy the days. Can't wait tapi kerja punyalah makaaiii banyaknya. Before on leave kena siapkan, dush dush dush kenalah Dayah berperang.

D_Y_H
Ok la nak bersiap ke kelas starstarstar praying that i'll be star someday

0 comments: