Tommorrow

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

La ni pukui berapa? sengihnampakgigi la ni dah pukui 9.43pm. Berhenti seketika dari berfikir. Esok Dayah ada meeting dengan IT Director of One of the biggest Wholesale company. Pernah bercakap dengan dia before, very soft spoken and nice to talk with. But this time around, we will taking about IT audit, peace yeahh I have to creak my head lagi.

It is a lots of term and condition for me to understand. But as usual work is work, I have to follow the guide that have and I made *hahahaha* suppose my manager kena follow, but she seem don't want to go. So go go Dayah.

See IT Audit Maps ni bersirat birat. Mau pening sepuluh malam. hahahaha. Tak la sampai mcm tu, suka taw Dayah ni imagine bukan-bukan. La ni, for your info most of the company sangat2 memerlukan orang yang pakar dalam IT audit. If you have an experience in this auditing, memang demand tinggi di pasaran.

Basically this is what I'm going to do. I have prepare the listing and audit program. Patutnya kena bawa jr, tapi nak buat next week, macam mana? Semua pun cuti the whole week, Dayah sajo yang degil tak mau cuti, tak mau.. tak mau pun ada la 6 hari juga accumulate cuti termasuk sehari cuti PAKSAAN! Huhh layan je la, nak masuk keje pun tak kasi. Dayah rela cuti untuk exam, dari cuti yang kena paksa tak taw nak buat apa.

Ini paling comel rindu "copy" and "paste" cute je kan. Tiba-tiba teringin nak ada baby. Wahh berangan tinggi melangit, boleh? jelir terfikir juga untuk mengambil anak angkat, tapi bila memikir kekurangan diri. Baik tok sah. Tak pasal2, buat dosa dan terbiar pulak budak tu. Tapi mereka sungguh comelkan, siap ada "copy" and "paste"surprised

D_Y_H
To update lagi listing & read basic2 requirement yang ada & current best practice by most of Malaysian companies sembah

0 comments: