Shoes VS Books

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

I end up buy three books instead of shoes!! tepuktangan
Buku-buku sedia ada pun masih banyak tak sentuh rindu
Bila agaknya Dayah ada masa nak bacakan.
Buku yang di sentuh sekarang cuma P1 & P2 itu saja.

Segala novel & bahan bacaan lain2 tersadai dah hampir dalam ruang to be read.
Berderet elok je mama susunkan sengihnampakgigi
Thank you mama, kalau harap Dayah hampeh la buku2 dok dalam plastik bersusun atas meja jelir hahahaha. Mama mmg tak boleh tengok sepah sana sepah sini. Mulut dengan tangan dia yang laju. Dayah memang suka buat gunung atas meja. Dengan buku P1 & P2 yang banyak tu belum masuk file2 note, dengan laptop, modem. Semua letak dekat situ, hehehehe. Dok pikiaq bila nak habis baca. Ada novel yang di beli sejak Dec'09 belum disentuh pun. Haihhh masa sangat cemburukan Dayah. Nak menulis? Hampeh dah lama gila tak sambung2. Dah lama gile Dayah menulis, sampai Yayang pun dah perli, along dah lama dah long dari Yang form 1 tak siap-siap lagi! hahahahaha... mcm2 rintangan. Akhirnya Dayah pun tak bersemangat nak menulis. Cukuplah dengan menyibuk dekat ofis orang, buat management pint point sana sini. Sudah cukup buat hidup Dayah haru biru sekarang ni.

Ni bangun awal lagi, ada kerja ofis nak buat tapi I've no mood nak buka laptop and even nak ngadap pun rasa nak sepak2 diri laju2. Haihhh la "M" bila hang mai jai aq mmg malas tahap dewa.

D_Y_H
Kalaulah Dayah ada kunci ofis, la ni nak masuk ofis!

2 comments:

IntanLal said...

Wah................baguih dok ada kak dayah ni tau..banyak novel2 dia.. huhuhu...

Dayah said...

Salam Intan,

Hehehe.. byk tu mmg byk cuma masa tak ada nak baca ^_^