Self Satisfaction

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Self satisfaction?? Have you do something for yourself? merajuk "x" or kenyit "ada", Dayah? Jarang-jarang di laksanakan. Selalunya, i'll make sure any decision I made must reflects anyone around me. Di jadikan cerita, disebabkan tiba2 ter"withdraw" lebih duit, boleh ek? Hahaha, boleh la. Mula2 ingat akan habis beratus-ratus beli buku. Last-last beberapa puluh hinggit je. Ali ohh Ali, kerana hang along redah dari Shah Alam ke JTAR!

Sayang punya pasai, nak tengok adik berjaya. Memang sanggup, moga-moga dia bakal menjadi Al-Hafiz dan juga manusia berilmu dunia & akhirat, Amin. Lepas redah manusia yang berpusu-pusu menjamu mata & tak kurang yang berhabis duit sambil melayan perut yang berdondang sayang lagu "made in thailand", ade ke lagu dondang sayang tu? gelakguling hahahahaa mengarut dah Dayah ni. Wakakakaka.

Fikir punya fikir, nak makan apa ni? Lapar memang sejak habis kelas lagi. Air dah 1liter habis. Makanan tak masuk perut lagi? Mcm mana no tu? Jam dah dekat 3 petang. Berlari dapatkan kereta sambil sempat usha baju2. Tapi!!!! Saya tak mau beli baju! Itu membazir, kerana banyak2 pun kalau tak pakai buat dosa je. Walau hakikatnya, Dayah perlu beli baju. Tapi!! Malaslah. Baik layan perut yang lapar, byr parking drove to KLCC. Boleh eh? Mcm tak ada tempat lain kan.

Sampai sana, pusing2 hampir sejam. Sempat duduk sekejap memikir masalah, Kedai mana harus dipilih ni? Sempatlah bergaduh2 hati & akal. Nak makan sana, nak makan sini. Last2 I choose Chakri, my 3rd times here. 2008, 2009 & now 2010. So I choose to eat;

1) Tom Yam Gung M. Num:Red (Prawn)
2) Gung Mae Coconut (Butter King Prawn)
3) Khow Phad Kana Pla Kem (Thai Village Fried rice with salted fish & Kailan)

Inilah rupa Gung Mae Coconut (Butter King Prawn)

Ini pulak rupa Tom Yam Gung M. Num:Red (Prawn)

Sedap ohhhhhh... sampai la.. rasa kenyang! Rasa nak pekena lagi Tom Yam. Rasa dia nikmat tak terhingga. Lagu mana ni? Nak masak? Bukan tak reti, hang habaq mai resipi apa, cek boleh cuma malas. hahahahaha. Amboi belagak na, cik Dayah!! Dak haihhh motivasi buat diri sendiri. Wakakakaaka... memang pemalas. Berapa lama tak pegang senduk kuali?? Adalah 3-5 bulan. Ambik kau, gla punya pemalas. Nak makan cari kedai. Agak2 teringin lebih, request kat mama. Tapi dah lama pun tak request2 ni. Lebih rajin, bayar sahaja di kaunter. Keh3x

Apa nak jadi ni? Cita2 tinggi tapi bab dapur hang memang ZERO Dayah. hahahaha. setansiul patutlah orang tak mau gelakguling penyegan piang!! Tahun 2010 ni memang tak dak siapa pun lagi merasa aiyaq tangan Dayah, sungguh tak muhong. Esok kita try, rajin tak Dayah nak masak sempena cuti wilayah. Mari kita lihat, jika ada apa agaknya dia nak masakfikir... uishh cabaran ni
adusnak masak apa ni??

D_Y_H
La ni taw dah kan, Dayah mmg x masuk dapur.. kekeke malu

2 comments:

IntanLal said...

Salam kak,

Waduh2 sedapnya pic makanan tersebut... lapar plak intan rasa...teringin nak ajak hubby p jaln2 cari makan...ahahahaha

Dayah said...

Salam Intan,
hehehe.. sedapkan..
sila la ajak.. akak pun dah berniat nak masuk dapur ni.. ^_^