Matlamat 2011

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Fuhh tajuk tak hinggatsengihnampakgigi
Baru bulan duakan..
Dayah baru lepas bergosip dengan pakcik..
Dia memang kerjanya membuli. Ko memang kaki bulikan pakcik, aq rasa nak cekik2 kau je tawmarah

Nasihat sahabat sorang ni memang dah berbakul-bakul. Dari dulu dia dok suruh Dayah turunkan berat badan. Tapi Dayah ni memang hangan-hangan taik kambinggelakguling ada ek? Bantai la labu.

So sekarang memang dah terfikir nak reduce my weight, i've been trying it since my Uni's time lagi. Tak pernah2 sampai target. Pantang nampak makanan, di lahapnya mcm tak pernah jumpa makanan. Tak difikirnya ada orang yang kebulur.takbole ish ish ishh not good not good punya attitude. Jangan tiru ya.

Jadinya since saya dah cakap ngan dia "ko tunggu Hidayah baru 2011" sambil di gelakkan angkatkening so kenalah kejar matlamat tu. Adoiii aiiii, kenalah berusaha bersungguh-sungguh ni. Setakat turun hari tu jelah, dok maintain je ni. tak naik tak turun. Sekarang bercadang nak beli track-mill since dia pun cakap tak elok juga kos g jogging kat luarkanfikir hermm betul gak tu. Di tambah dengan malasnya saya ni nak keluar berjogging di luarkan.

So people, Dayah ni boleh ke ni?? Harapannya impian terlaksana. CHIAYOK2X DAYAH!

D_Y_H
FIGHTING doa

2 comments:

fusherna said...

good on u! akak doakan berjaya k..treadmill x nak beli pun xpe dik..try to walk whenever possible..dlm rumah pun leh jalan2 kan..n beli pedometer..akak beli kat ebay tak sampai RM10..n u also have to learn abt calories semua..google n find more info ok..
my case sbb akak dok fight nak naikkan berat badan pun tak berjaya..huhu...

Dayah said...

Salam Kak Husna,

Mudah-mudahan la..
Berjalan tu di laksanakan kak.. cuma rasa treadmill might be help tu yang terfikir untuk membelinya..

pedometer its good idea..
InsyaAllah diusahakan..
Study about calories n dieting ni mmg dah lama Dayah survey .. cuma displin diri ni je.. nak kena di mantapkan.. kekekeke..

akk kena makan byk.. nak cadangan bagaimana menaikkan berat badan? hehehehe