Kejap Ok kejap KO

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Jam di skrin menunjukkan jam 7.46pm. Dayah baru lepas membelek2 document. Cari2 tak jumpa, fikir2 tak jugak dapat. Macam mana tu?? Haru betulla. Tang mana di campaknya kertas bernilai itu! Dowhhh.. opss.. maaf

Tak boleh cerna betul pemikiran ketika ini, nak discuss dgn mgr dia busy dgn anor. Sian Anor masuk bilik dia dari jam 5.30pm tadi tak keluar2. Esok dia dah cuti, makcik ni ntah apa lagi la yg dibincangkan. Nak wait ke tak? File satu lagi in progress. Nak wrap up, mujur draftnya hari tu dah buat. Nak touch up sana sini sikit. Waiting jawapan from client, dia busy dgn gaji pula. Nahaslah mcm ni. Jawabnya Jumaatlah dapat jawapan. So sebut tentang gaji, dah dapat gaji?

sengihnampakgigi senyum ada makna ni! sengihnampakgigi penuh makna ni! gelakguling hahaha saja Dayah nak test, sabaq norrr buat mereka yang belum bergaji. Bulan cukup 31hb, hehehehe. Ofis Dayah cut of date dia 25hb. So dah la masuk, alhamdulillah. Bulan yang di nantikan semua orang. Bulan bonus + increment. Adakah? Syukur, meh tadah tangan ramai2, AMIN!

Tang gaji senyum meleret, cuba tang kerja habis di kepoh sana sini kan. Hahahaha, apa punya manusia la hang ni Dayah. Ikhlas.. Ikhlas.. kerja tu pun Ibadahkan. Dengan adanya Increment ini dia dpt la portion sedikit buat negara. Ishh tapi cik belajaq! ada exemption kan. Mestilah Dayah, seksyen berapa ntah dah lupa ... dah 3 tahun kot tak tgk Taxation book. Kelas En. Jai. Masih segar dalam ingatan, setiap kali kelas setiap kali tu ada assignment kena submit. If you ask me about individual tax yes I can anwser, cuba tanya company naya kena jejak buku balik. Hahahaha, tapi sebenarnya tax bukan susah. Kalau taw senang aja, sama mcm jika seseorang yang mahu menjahit baju. Kalau tidak pandai menjahit cuma ada kainnya sahaja, tidak jadi bajukan unless pi hantaq kat tailor kan.

D_Y_H
bagi kat Dayah membebel mmg pjg lebar.. kekekke.. maaf la yer.. tak dak bakat menulis secara ringkas.. kekekeke

0 comments: