Jujur

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Hyeee.. everyone sengihnampakgigi
Harap2 semua orang sihat2 selalu & yang tak berapa nak sihat, get well soon dear
Dayah still in Kemaman..
Every night have our dinner at same kopitiam..
Layan je lah kan.. because itu yang terdekat

Just now, dgr new @TV9 di hati sengihnampakgigi
"Mukul Asaduzzaman" menjadi antara berita highlighted.
Tahu tak kenapa?? Tgk TV x? X ehh? sengihnampakgigi
Dayah ni baru je rajin tgk, kalau tidak jgn harap. TV la tgk dayah, kekekeke.

Mukul adalah seorang pemandu taxi di New York dan di laporkan juga dia merupakan seorang pelajar perubatan. He drove the car to return back the cash that he found inside his taxi. Its about 240miles to return back the cash to her owners. Jumlahnya bukan sedikit ya about $21,000++ dan dalam duit Malaysia about RM66,000++ byk tu!! Jujurnya dia kan!

Adakah kita bersikap demikian? Sangat bangga mendengarnya. Ibunya pasti adalah ibu yang paling gembira didunia apabila mengetahui anak yang dilahirkan dan di asuhnya terdidik dengan begitu baik sekali. Kalaulah itu anak kita, pasti kita mahu hebahkan ke segenap alam. Bahawa saya sangat bangga punya anak seperti kamukan!

D_Y_H
Jujur itu ada pada setiap manusia. Cuma keadaan mengubah kita menjadi pembohong!! Semua manusia walau sekeji2 @ sekejam2 dia. Ada terselit sekurang2 1 sifat baiknya.

0 comments: