Happy New Year 2010

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Belum terlewat mengucap selamat tahun masihi 2010. Baru beberapa hari lepas kita meraikan tahun hijrah. Kini kita meraikan pula tahun masihi 2010.

Happy New Year everyone! sengihnampakgigi

Selalu org dok bercakap tentang azam2 dan azam..
Boleh tak dayah tukarnya kepada misi.. hehehehe.. ataupun Objective .. hahahaha. gelakguling.. ayat sungguh bisness minded.. hahaha.. cayalah sgt.

Dayah tak punya objektif yang banyak cukup seperti di bawah
1. Dalam satu hadis ada menyebut, jika kita berhutang kita kena cepat2 selesaikan. Makanya Dayah mahu pastikan menyelesai hutang2 credit card dahulu. Hutang pengajian tidak mengapa, ia tempoh yang pangjang tetapi tetap harus di segerakan menyelesai.
2. Membaiki amal, teringat Dayah satu hari sengaja membuka IKIM.FM *rindu lama x dgr* tiba2 DJ tu ckp, "moga-moga solat kita lebih berkualiti dari hari2 sebelum" kalau solat pun culas mana nak datang qualitynya? Dayah masa itu emas. Sehari tertinggal makanya 5 waktu tertinggal!!!
3. Pass 2 paper of ACCA fr year 2010!!! MUST! Dayah masih ada 5 paper untuk di selesaikan. Nampak mudah! Alah apa sangat 5 paper! Dulu 6-7 paper satu semester boleh je score dpat list dean? Skrg kena 1 paper pun sampai 2-3 kali????!! Aduhhh rasa begitu dunggu dan bodoh! Itulah bezanya belajar sepenuh masa & belajar sambil bekerja.

Cukup itu objektif saya. ohhh tidak terlupa..

4. Simpan tabung haji, tanpa mengorek kembali!!! Dayah selalu bila dah sesak ambil juga.. isshhh marah tapi terpaksa. Nak cuba tidak, Dayah pastikan!!

Okok.. penat semua dengar Dayah membebel.. kekekeke.. layankan aje kan..

HAPPY NEW YEAR EVERYONE rosrosros *3=Saya Sayang Kamu*

D_Y_H
Malasnyaaaaaaa... hahaha.. asyik2 penyakit M melanda..

0 comments: