Berlatih hari-hari

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Dulu-dulu masa sekolah, sekolah mana? sengihnampakgigi Sekoah menengah yer kawan-kawan.. Dayah bersekolah tak jauh dari rumah. Dari from 4 sampai 5 merempit aje ke sekolah. I like u know.. bawa motor mcm "dunia ini dayah yang punya" hahahahaaha

Baru-baru ini dalam fb ada jr. sekolah upload satu picture which really I dont have any copies. Its very memorable. Time dulu2 Dayah ni sangat2 serius orangnya. Org kata garang!! Yer memang. Dah la pengawal sekolah kan. Time table tak sama mcm kawan-kawan lain. Pagi sebelum matahari muncul dayah dah sampai. Sebelum loceng bunyi Dayah dah bertengek kat pagar sekolah. Mula jaga, lama-lama meronda. Dah rupa cikgu displin.

Lepas sekolah ada sahaja aktiviti sekolah Dayah ikut .. Dayah nak buat. Antaranya, entah macam mana boleh pulak joint nasyid. Masa form 4-5 jadi penasyid sekolah. Masa mula2 perform on stage, mmg ramai sgt pelik. Agaknya la kan dia org cakap mcam ni "ehh budak garang tu masuk nasyid la!!" Because bila Dayah turun dari stage masuk barisan jaga barisan balik mesti semua pandang. Malu taw! Tapi tetap serius aje.

Masa form 4, masa ini baru nasyid sekolah kita orang nak mula mencipta nama sengihnampakgigi masa ini peringakat daerah kami dapat Naib Johan. Okla kan.. cikgu yang ajar kami sangat ditakuti disekolah. Sebab mulut dia, kalau dengar dia membebel masyaAllah. Baik pergi service telinga lepas tu yer. Tapi lama-lama dengan dia. She was ok & we jadi rapat. Saya pun dah tak takut tgk dia.


hailaa.. dulu2.. lawakkan.. x reti langsung nak gaya2 ni.. hentam semua.. cuba tgk
betul2.. dayah dulu.. dari sekolah rendah sampai habis sekolah yer..
pakai t-shirt n track suit dlm bju sekolah..
x tebal?
bila masuk matriks pandai sikit no more t-shirt
track ada gak... kejap je la..lawak.. lawak..

Lepas tu, next yearnya. Bertanding peringkat daerah dapat Johan. Tak terkata seronoknya. Kemudian peringkat negeri dapat Naib Johan. Tak terkata-kata seronoknya. We not expecting for winning sebab yang masuk negeri time tu semuanya "taiko" Lagipun kami group wanita. Jadi untuk menang itu tidak langsung dalam list. Kami cuma mahu membuat persembahan terbaik.

semua komplen tudung ni susah pakai! Dayah bantai je.. ada aq kesah! Janji performkan..
kekekeke.. masa ni mana peduli cantik ke hodoh ke..
cikgu kata make up!! Dayah buat dek je..
sapu bedak badan kat muka sudah..
wakakakakaka.. lawak.. lawak.. x boleh bla.. igt dulu2..

Lepas menang dalam peringat Negeri, kami banyak di panggil buat persembahan. Cikgu vokal kami adalah Abg. Khalid dgn Abg. *adohh x igt nama dia tp dia ni.. kalau mengajar mmg buat org tergelak. Mereka dari kumpulan Saffone. Siapa2 yang minat nasyid mesti tahu. Hari-hari practice. Pernah sekali tu tgh nak cari tone suara, Dayah nyanyi silap lirik. Habis semua orang bantai gelak gelakguling lawak betul time ni. Mmg Dayah jadi bahanlah lepas tu... kekekeke.. lupa pulak lagu apa yang kita org guna buat cari note tu. Nanti igt Dayah update ek

D_Y_H

0 comments: