Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

Baru sekejap tadi, dalam pukul 6.05ptg mcm tu la saya terasa gegeran dalam bagunan yang saya duduk ni. Saya dok kat tingkat 6. So can u imagine that I can feel that there is a shaking gigitjariberfikir sejenak saya. Betul ke apa yang aq rasa ni? Tak sampai sesaat saya pun tanya pada officemate yang lain. Then semua orang berdiam diri dan pegang meja masing2.

AND ITS TRUE!! Mmg terasa meja shaking. I feel mcm nak lari je masa tu. But sabarkan diri. Then saya bangun. Masa masih lagi bergegar tu. Just to feel. Then pening terus kepala saya blur kalau mcm tu mcm manalah agaknya di tempat kejadian? Kat mana yer berlaku earthquake ni.

"YA ALLAH selamatkanlah Saudara seIslamku di mana berlakunya gempa bumi. Semoga mereka tabah dan sabar menghadapi Ujian ini"

Berita terkini saya dapat (sumber from BERITA HARIAN)

Gempa 7.9 magnitud di Sumatera turut dirasai di Semenanjung

KUALA LUMPUR: Gempa bumi kuat berukuran 7.9 magnitud yang melanda selatan Sumatera pada jam 6.20 petang tadi turut dirasai hampir seluruh pantai barat Semenanjung.

Menurut laporan Agensi Penyelidikan Geologikal Amerika Syarikat (USGS), gempa yang berlaku jam 5.16 petang (waktu Jakarta) di selatan Sumatera membabitkan Kuala Lumpur dengan jarak 480 kilometer dari pusat gempa; Padang, Pekanbaru dan Sibolga.

D_Y_H
Pray that Allah always blessing us. AMIN
Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

celebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebratecelebrate

Lets party!! sengihnampakgigi HAPPY BIRTHDAY YANG ANA a.ka. Nur Farzana Zainuddin. I dont realise today was her birthday until I read a comment on her facebook. gatai awatlah cek lupa norr.. hikhik.. but yesterday I've been to Shah Alam to send her things and having dinner with her. Yang can consider as celebration x? Kekekekkee...

Its ok nanti weekend balik kita celebrate ek.. tak pun during our open house, we celebrate together with angah yer dear.

HAPPY BIRTHDAY TO YOU DARLING cium

D_Y_H
Lapooo time makan sengihnampakgigi
Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

Dah pergi beraya ke mana? Dayah setakat rumah nenek2 saudara terdekat sahaja. Rumah kawan2 tak ada seorang pun lagi sengihnampakgigi mlm ini InsyaAllah nak ke rumah Murni. Tahun depan dia dah nak jadi surihati suaminya pulakan. Bila dah berumahtangga sedikit sebanyak routine biasa akan berubahkan. Jadi tahun ini, sebelum Dayah kena campak outstation mana-mana kenalah pergi beraya rumah kawan dulu yer. Rumah kawan-kawan2 yang lain, insyaAllah menyusul kemudian hari surprised.

Meh kita layan picta hari raya kami sekeluarga. Mcm2 ragam dan bagai2 rupa sengihnampakgigi marilah kita layan picta2 di hari raya kami.

Ini Baby, Bina & Damia. Kami beramai2 adik beradik berjalan2 beraya after sembahyang raya bergerak beraya ke rumah Tok Tam & Tok Teh. Berjalan Kaki sajolah kami. Tahun ini tak de pulak yang menegur, seperti tahun2 lepas.

DATIN yang beraksi mcm orang tak pernah jumpa bendang gelakguling *mesti DATIN marah ni* elehh ada aq kesah DATIN. muaahahaha. I lap u la DATIN. Entah apa yang di sembangkan DATIN dengan angah tu. Agaknya;

ANGAH: Ehhh DATIN apa u buat tengah2 bendang ni
DATIN: Ohmaigodd.. ohhmaigod I sesat! *gelakguling*

Si Aten tan ton pulak, cuba melompat tetapi lompatannya sumbang. Mujur tak tertomuihh masuk bendanga tu. Kalau tidak elok la sangat berselut lepas tu. Hihihihihi. Aten ini pagi2 raya dah buat kecoh, entah berapa kali dia tukar tudung ntah ler. Penat je orang redah Jln TAR pukul 3 pagi cari selendang cantik. Alih2 tudung yang saya pakai balik tu jugak yang menjadi pujaan hatinya.

Haa.. tgk manalah Dayah tak panggil dia DATIN! Ada2 aja posing si DATIN NUR AINAA SYAHIRAH OTHMAN ni! Dalam hp Dayah ni penuh dengan picta dia saja. Belum tgk dlm facebook DATIN lagi berbagai2 posing pun ado. Tak cayo pergilah jengah.

Okok, ini mesti tertanya2 kemana jelah Sang dara n Mak Dara (mama I K Mak Dara sengihnampakgigi) ini kat tepi rumah Tok Tam yang Nun tak nampak tu rumah Tok Teh. Depa ni adik2 Tok Yam kami. Tok kami tak larat nak berjalan raya. Jadi kami ni kira wakilla. Berjalan kesana kemari. *Padahal 2 rumah je yang di serbu sengihnampakgigi*


Inilah Damia Qistina yang dah pandai berjalan. Laju dan ligatlah dia berjalan kesana kemari. Damia anak bongsu Mak Jang. Adik kepada Yang Ana. Dayah kalau nampak baju baby mesti teringat kat dia. Besaq dah Cik Damia Qistina ni! Lepas ni boleh panggil along dah kan.


Haaa, ini gambar kat tepi bendang. Semua kaler kami sapu taun ni. Bak pelangi berjalan2 di tengah hari sengihnampakgigi rembang. Meriahkan warna baju kami.


Me and my laling Angah. Dia dah janji nak update blog dia. Dah bersawang, silap2 cik Tie dah check in agaknya menariayokkk baik cepat ngah ko update karang habis mati ikan2 peliharaan ko tu.


Again here is picta Damia and Baby. I like this picta. Actually, there is another picta but only this picta I upload into my pc. Cute kan.

This is my lovely Abah. Special sikit this picta, because requested by Abah. Besalah anak dia paling banyak songeh sorang ni. Mestilah dia nak ambik gamba. Si DATIN ni ratu gambar yer. Masa dia baru balik dari kampung Sabtu lepas. Entah dari mana angin datang, tukar baju raya lepas bergaya depan HP. Aduhhh adik sapa la ni??? Sengal la ko ni DATIN.


Haaa.. tgk la muncung DATIN yang mcm itik angggg tu. wakakakakaka. Ada2 aje gaya dia nak buat. Sungguhla Aina is DATIN!! Again.. u r DATIN. DATIN ok. U r DATIN!


Ini pula my Mummy, Omma, Mammy, Mama, Maaaa.. kalau leh semuanya lah nak panggil. Orange u. Kami di pagi raya adalah pelangi. Semua kaler kami sapu sengihnampakgigi

Picta ini kurang Aten Tan Ton jak. Kalau dak cukup anak dara Hj Otman semuanya. Ada sorang lagi tak dak dalam gambar ni. Siapa lagi kalau bukan my dear daling. Ali. Punyalah payah nak took his picture. Bagai nak ambil gambar pembesar!! Hang jaga. Aq dapat gambar hang, aq jual kat sini muahahahahaha setan kedekut sgt kan.

Ok sampai sini dulu na. Lepas ni ada P3, lebih menarik dan tertarik. Tungguuuuuuu

D_Y_H
Pening dok tgk khejaaa menimbun2
Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

Apa khabar semua sengihnampakgigi? Puas makan ketupat, lemang, rendang, kuih2 raya surprised ? Saya puas makan ketupat jagung mama, tok yam dan tok dah. Org lain saya tak pandang dah sengihnampakgigi melantak puas2 ek. Lepas tu muntahgelakguling kekekeke. Sekarang perut sudah ada limit. Makan .. makan.. makan dan makan lagi. Lepas itu, selesai makan terus automatik. Berlarilah masuk ke toilet. Semua isi terkeluar balik. Pening terus kepala! Haiiiahhh, sabar yer cik dayah. Itulah akibat tamak haloba apabila makan yer.

Nasihat kepada yang lain, silalah mengukur kebesaran perut masing2 bila hendak makan yer.. opss silap kemampuan diri untuk makan *aterrrr kalau perut sebesar besen kena makan satu besen ke dayah... wakakakakaagelakguling*
After solat EID FITRI.. alhamdulillah... thanks to Allah for this oppotunity

Dayah dah edit gambar cantik dari atas tu kan. Tapi so sadlah. Besaw sgt, blogger tak allowed. Huhuhu. Terlaly besaq nowwww. Jadi di edit dan di kecil. Almaklumlah guna kamera baru.. opssss terlepas sudah sengihnampakgigi *thanks to omma, giving me new SG-I900 .. kena belajar balik mcm no nak guna. Dah jari comel benorrr tekan sini salah sana salah.. ahh sudah saya give upgelakguling baby lagi pandai oooo dari Dayah pakai touch skrin ni malu malu oooohhhh*

P/s: akan bersambung *hikkk mcm la ada menunggu.. kekekeke*

D_Y_H
Mama ajak p tgk tokcik laki yg accident.. omg.. benarkah? ok nak siap2 dulu. Nanti Dayah bagi taw cerita lanjut ek