Assalammualaikum wbt,

I feel so sad today! Am I so stupid.. No..No..No.. you are not. But u r not smart enough. Yes that the best word. I also hear from other, that professional paper is the most challenging paper and you will feel that you are stupid. I also been told by my previous lecture that he took one paper for 5 times and I was so surprise. In my mind "really" and thinking maybe he had not enough effort.

Now its happen to me. I feel i'm so stupid .. really... really..really.. 1st time I feel, "ok its near to passing rate", maybe because I just study for 3 days. So that the price that I should get paid.

And I was thinking. To put more strategy. I don't want to be so stressful and comeout with nice timetable. Put more effort to study.

And today, I was super surprise, "SORRY YOU EFFORT NOT ENOUGH!!! PLEASE TRY AGAIN" and again its near to passing rate...

Haaaaaaaaaaaa.. no other word. I feel down and now is in February and exam will be held in June. Its about 3 month plus plus for me again to resit the paper. Ya Allah, how sad I feel today. 5 more paper to go and I feel to eat..eat...eat...eat...eatt!!!!!

D_Y_H
I feel so s-t-p
Assalammualaikum wbt,

Berapa banyak lagi darah perlu tumpah di negara itu,
Berapa banyak lagi anak-anak kehilangan ibu dan ayah,
Berapa banyak lagi wanita menjadi balu kehilangan suami,
Berapa banyak lagi mujahid tumbang di medan perang,
Berapa banyak lagi kemusnahan harta benda,
Berapa banyak lagi tanah Palestin perlu dirampah dengan rakusnya,
Berapa banyak lagi??
Berapa lama lagi??

Jawapannya tidak siapa yang tahu, saban hari mereka menjadi mangsa kekejam Zionist yang tidak punya perasaaan. Dari awal kewujudan mereka lagi mereka ini hanya tahu merampas hak orang. Perbandingan apakah yang mereka guna pakai. Roket yang di hala ke "tanah" Israek itu kononnya menaikkan rasa marah mereka tapi apakah balasan mereka. Bom di balas kembali. Apakah beza antara Roket dan bom. Apakah mereka tidak pandai berfikir. Sedangkan dunia melaung-laungkan mereka bijak pandai. Tetapi bijak dan kepandaian mereka itu ternyata terletak di hujung akal. Apa lagi yang mereka mahu?? Tanah, sudah banyak wilayah Palestin yang di jadikan "tanah" mereka. Apa lagi yang mereka mahu?? Kerana ketamakan mereka mereka menjadi manusia kejam dimata semua.

"Ya Allah, kau berikanlah kekuatan kepada sahabat-sahabat kami di Palestin untuk terus berjuang menegakkan hak mereka. Berilah mereka rasa aman akan hidup di dunia ini. Ya Allah, kau berilah balasan setimpal ke atas kaum Yahudi dan sesungguhnya kaulah maha pendengar lagi maha memakbulkan doa kami"

D_Y_H

Penderitaan itu sungguh pedih, tapi ia akan menguatkan dan mendidik jiwa menjadi sabar.

Assalammualaikum wbt,

Lagu ini saya suka. Lagu CINTA DALAM HATI. Best dgr lagu ini. Mesti ada juga yang akan jatuh hati mendengar lagu ini. hihihihi...



Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa dicintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dengan hidupmu, dalam hidupmu

Telah lama ku pendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku, bahagia untukku

[Reff:]
Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga hujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

D_Y_H
Love is universal and very subjective
Assalammualaikum wbt,

Cantiknya.. cantiknya... Saya suka bunga2 ini. terutama Daisy... cantikk sgt. Rasa nak pergi beli Daisy esok. Nak letak kat sudut bilik.. Mesti cantikkan.. cantik..cantik. cantik

Ini bukan daisy .. tapi gabungan warnanya menarik mata saya.. hihihihi


Cantikkan gabungan Daisy yang pelbagai color.. naik ceria ... org melihatnya hihihi

In clear vase.. sungguh menarik.. herm.. dkt Petaling street ada jual.. murah2 fresh flower dia..
Tengah dok tgk gambaq2 page kawan2 kat friendster. Terjumpa la gambar2 my best ever roomate. Windddduuuunya la haaiii ngan depa ni. Bila masing-masing dah keje ni. Busy shj. Kerja menjadi keutamaan keempat-empat dara ini. Hihihihihi.. Igt masa kampus.. Mmg rindu sgt. Pergi kelas, duduk dlm kelas, buat assignment, kemas rumah, basuh toilet, masak, potong2 bhn masak, buat aktiviti sama2, tlg buat aktiviti, sama bergosip dan paling x lupa serikandi2 hati saya ini membantu masa pilihanraya kampus... sungguh saya terharu. Terima kasih friend.


Saat kami selesai menerima hadiah berharga setelah empat tahun berhempas pulas menimba ilmu dan mengerah tenaga demi segulung Ijazah. My lovely friends, Neni, Elly and Uma. Miss all of u so much

D_Y_H

Memory to remember

12.33am, 9Nov09

Assalammualaikum wbt,

Air Asia boleh pulak pick seat.. haaaa... terkejut tak. *terkejutkan aje.. hihihi* tapi Money minded tol Air Asia ni.. Marketing people will understand what I trying to say. It is a part of the Marketing strategy. Iyer dak.. Ini ikut teori yang saya belaja dulu la. Harga tiket sekali tgk yeahhh murah yerr.. sangat murah...*org pun beli.. murah* tetapi bila beli campur..campur dan campur.. jadinya SILA BUAT BAYARAN ANDA.. hehehehe.. Its how to psiko the customer.

N now there is a new things again being promote by Air Asia. Pick your seat and it being divided into 2 Category which is Hot Seat and Standard Seat. Hurmmmm.. harga Hot seat adalah RM25 dlm ringgit yer... Rm25... kalau standard seat RM5. Its can be consider as other charges. Kalau tak x mau x adalah additional cost. But again, it is a charge dan anda perlu bayar. Harga ticket memang murah tapi bila di tambah dengan charge2 tambahan jumlah wang yang perlu di bayar adalah bertambah yer.

Jadi silalah jadi pengguna yang bijak. Hehehe.. Sila merancang perjalanan anda. Kalau nak juga duduk tempat favourite itu, anda perlulah beratur di barisan paling awal dan berjalan sepantas yang boleh. Di sini pepatah siapa cepat dia dapat. Tapi sebenarnya bila naik Air Asia ini, Siapa cepat dia dapat ini applicable dari nak beli ticket sampaila nak naik ke atas flight.. hihihihi.. dan konsep "if your pay more then you will get as what you aspect" juga terpakai.

Apa-apa pun saya memang salute dengan Tony Fernandes. Successful accountant that I admire. Bukan senang nak jadi senang dan bukan susah nak jadi susah, pepatah itu saya percaya yer.

D_Y_H
Berusaha untuk kejayaan hari esok.. :D
Near by Sea..
Assalamualaikum wbt,

Dah hari keempat pun dayah kat sini. Makin terkejar-kejar nak siapkan fieldwork. Haiihhhhh.. Hari ini baru boleh dapat document2 yang di kehendaki. Haihhh... Lepas ini level of analys pula akan teruji. Dan judgemental pun akan turut teruji.

Masa kat Penang ni.. tempat yang dayah tinggal ini sangat2... sangat2... besaw biliknya.. tak caya tgk gambo kat bawah tu... boleh guling2 taw... besaq .. masuk2 pintu bilik agak saya terkejut..

B-Suite.. sungguh hotel ini biliknya sgt besar..
Sebelum nak dtg penang kan.. dayah dah lama berniat nak beli jam.. adalah dekat 2 tahun lebih nak beli. Dan nak jadi cerita, sehari sebelum dtg sini dayah ajak adik2 pi Alamanda. Nak tgk jam. hihihihi.. dah lama dah dayah buat kerja2 servey jam ini. Sejak dari hati teringin nak beli jam baru. Haaa... bayangkan dah 2 tahun lebih. Hikhikhik.. susah norrr.. nak beli. Bukan nak beli sangat pun. Tapi dah di sebabkan tiba, jam saya tiba2 terhilang pulak. Dayah pula mmg tak boleh hidup kalau tak ada jam di tangan. Rasa mcam togel je. Tak ada benda lain saya tak heran, tapi x ada jam saya heran. Hehehehe.
Jadi pusing2 satu Alamanda tu, masuk Espirit. Nampak satu jam yang cantik. Waaahhh.. blink..blink mata saya di buatnya. Hati pula kata nak beli.. nak beli... Tgk harga.. wahhh cukup hebat RM350.00. Hurrrmmm cantik dan worth it. Tapi dalam hati kata, tak pa kita jalan dulu. Jalan punya.. jalan punya.. jalan.. saya singgah kat Vincci. Okeh saya nampak kasut. Obses yerr nampak kasut.. hehehehe.. sebab nak cari office wear baru. Dan mata saya terpandang sesuatu dalm cermin di kaunter. Owhh JAM... jadi pergi serbu kat sini.. Cantik2 juga.. Dayah pula x suka sgt yang jenis kulit ni. Lebih suka yang besi silver tu. X ada la pula. Ada x berkenan. Entah mcm mana dah jodoh agaknya dgn si Kulit Hitam itu. Saya cuba dan saya terbeli. Dan tahu berapa RM29.00 nyer dengan diskaun 20% *kira sendiri.. berapa* hihihihi.. tgk saya dah save berapa ratus.. huhuhuhu *kedekut la dayah ni* hihihihi... tak pa.. saya pakai kejap.. nanti saya akan beli jugak jam idaman hati itu..

Tapi saya suka jam ini.. comel.. ada butterfly... sukaaaaaa....
D_Y_H
Saya suka jam butterfly itu.
Nak siap g keje... 8.26am
Assalammualaikum wbt,

Cerita ini memang best. Sebabnya saya yang kata best.. hihihihi.. bestt woooo.. pergilah tgk tak rugi bazir duit tgk screen besar sambail ngaaap popcorn GSC and TGV yang sedap tu.. hihihihi..
Paling nak pecah perut adalah cerita Sifu & Tongga sampai balik rumah kena sindrom.. AN..AN..AN...AN..AN... siap angguk2 lagi.. hihihihi.. adalah suka melihat cerita lakonan Saiful Apek & Nabil itu. Dan credit to Erra sebab dia pandai lakonkan watak jahat. Suka. She look very beauty and pretty. hiihihi..
Pi la serang panggung kalau x caya.. best wooo cite ni..
Ini lagi satu cerita best yang buat saya gelak satu panggung. Dan ceritanya sangat best. Ia menceritakan tentang impian dua sahabat baik, yang mempunyai impian yang sama untuk wedding day mereka. Iaitu nak buat wedding in Jun at Plaza Hotel. Owhh sweet. Tapi terbelaku kesilapan pada wedding management dia. Maka terjadilah BRIDE WAR. Sampaikan dua org sweet friend ini menjadi musuh ketat. Sob..Sob.. I miss my good friends... "awk jom keluar" *opppss bukan ada kaitan dgn bridewar yer.. she my good friend yg sgt busy dgn kerja.. makanya haruslah bila nak dekat April filling ini dia makin sibuk.. rindula dgn awk* Dgn itu saya istiharkan saya suka tgk ini pilem.. hihihihihi.. pergilah tgk... syok sekali taw sekali sekala dpt relax mind..
Sweet bride War... pssst tgk taw best...
Dan ini pulak cerita pasal bride to be soon. hihihihi.. Siapalah lagi kawan2 baik saya lah.. sorang namanya Murni Zamri dan seorang lagi namanya Nor Farhana Abd Rashid. Ana dulu yang tunang pada 24 Januari 2009 dan keesokkannya Muni pulak pada 25 Januari 2009.
Nak jadi story, dayah sedih tak dapat pi engagement ana. Sebb jauh la frend... Alor Staq nun.. nak blk rasa terkejut urat perut. Baru sampai balik terengganu nak cabut balik Kedah. Kesahnya cuma ucapan TAHNIAH di beri buat sahabatku ini. Alhamdulillah selamat dah dia bertunang dengan Auditor.. hihihihi.. sabar je la.. lepas ni.. kena audit.. hihihhi..
Ana dan incik tunang *opss lupa nama* org new castle ni.. ehemm jgn main2 ..hihihhhihi
Dan Cik Muni pula bertunang dgn Incik Jipun.. tak caya tgk la.. dgn Jipun si Muni ni bertunang... ooppss jgn marah Muni.. tapi sejibik Jepun daa.. Si Syah ni.. Haaa. nak taw.. Syah pun sama mcm tunang ana.. Auditor juga.. haiiii sama nampak.. hihihihihihi.. InsyaAllah kedua2 sahabat saya ini bakal melangsungkan hari bahagia mereka hujung tahun ini. Tahniah dan Semoga Allah memberkati dan melindungi hubungan silaturahim ini. Amin.
Muni dan Incik Jepunnya (a.k.a Syah) kebetulan juga org dkt2 dgn New Castle.. kebetulan betul
Saya yg kejap2 jadi mak andam x bertauliah... hihihi tukang betulkan tudung je.. hihihihi.. okeh la tu kan...
Cik Muni yang manis lagi ayu.. *psstt.. dia malu sgt waktu ini sampai kata kawin nanti Muni nak pakai Purdah.. pemalunya sahabat saya ni*

Cik Ana yang sgt blussing pipinya.. *sob..sob.. awat aku x dpt p .. kalau dak leh aku usik ang ana.. rindu kat kawan aku ini.. igt dulu2 asal pukul 12am je ana mai bilik.. "dayah mai teman aku p bilik aiyaq".. rindu zaman matriks* Cantiknya Cik ana ... suka tgk.. pemalu taw.. Cik ana ini sama je mcm Muni..

D_Y_H

Lama dah nak post tp asyik lupa nak bwa kabel... hihihihi

11.05pm, 2Feb09

Assalammualaikum wbt,

Day out 1 in Pearl Island. I arrived about 7.30 in the morning. About rushing to come here, because missed the alarm. So funny. Luckily I'm not panic person. Alhamdulillah. Thanks to angah, without her I don't even know can I arrive to LCCT on time. Is about 2 minute the counter to closed. I can drive, but I know her driving skills is more better than me. Her speed this morning is about 160km to 180km. Luckily i owned the best car.. hihihihi... thanks to Abah.. for giving me opportunity to have a such wonderful car. hikhikhik..

I pray for our happiness and kindness. Lets Allah give HIM blessing toward ourselves and family. I do hope that every time and second my mind would think about HIM. Amin.

D_Y_H
Its about time to changes.
9.18am, Penang Island.