Start Work

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Hi everyone
Today my 1st day after long leave, ok masuk ofis tepat2 jam 9pagi .. Dayah yg lewat keluar rumah!

Perasaan masuk kerja rasa mcm ohhhh malasnya. Boleh?

Cheer up, dayah!! Sesungguhnya I have no mood to work! Ya Allah, Dayah!! Rasa mcm keje menimbun! Boleh? Psiko sahaja ni. Need to prepare myself for outstation work. Tadi dah telan 2 biji Actifast, tiba-tiba kepala sangat2 pening.


Stress rasanya! Bila mcm2 benda rasa tertinggal, Cheer Up dayah! Cheer up!!

Mula lah mata dok tgk jam pukul berapa. Adoilahh awal lagi. Hari ini mmg tak byk keje because all work do be done at client office. Selection of sample masih waiting client faxed.

N one things, I got new lappie. Ok bukan baru yer. Old, so lembab. Tell me how nak buat keje fast2 kalau buka satu window dah sampai boleh tido? Mcm mana nak keje mcm ni? Why la give me this st---- laptop. My old one mmg dah rosak. Though they nak bg new one, Dayah bukan demand but new people get new one but us? Sepagi setting semua benda balik. I got zero setting. Jadi kena setting balik. Nasib tahu, kalau tidak tak nyusahkan orang. Now email yg tadi ok, dah KO sending tak boleh la pulak.

Nak senyum macam dia juga! Nak happy mcm dia jugak!
Nak buat keje tak payah merungut jugak!
Dayah plis laa.. KERJA itu amanah!
Dayah jgn bebel2 byk sabar dgn laptop tua ini & teruskan berusaha menyelesaikan setting ini. Adohhh, help.. help.. tanya org lain semua x taw. Camno? Cepatlah kol 6. Nak tDo! Dah la Mr.Black tak mandi lagi. Si comot tu nak kena mandi. Ok, cheer up Dayah

D_Y_H
Waiting for another day

2 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

ha.ha..siannya dayah, dapat lappy lembam macam tu, hmm..kalau lappy da lembam macam tu semua kerja pun tak boleh buatkan..

Dayah said...

Salam Kak Yati,
taw x pe.. senget kepala2 nak tunggu.. ni pun lembab..
sudah la hari ni.. keje mcm lembab juga hahahaha.. sama taraf ngan lappy lembab ni..
boleh la panggil lappy to Seppy.. hahahaha