Rasa nak tendang, sepak, terajang!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Steressssss.. stressss. stresssss!!!!!
Sgt2 stress ketika ini
Received a call from my bos

Pasal claim Insurans .. they all x mau byr 100% because ada miscellaneous expenses RM800 katanya.. deyy bila masa ada semua tu. Dlm bil ada bil obat, bil jururawat, bil charge doktor, bil operation & bil bilik! See tang mana mai miscellaneous? Ok, tak pelah malas nak bising2. Dari tak ada langsung lebih baik ada. Kan... syukurlah tu.

Lepas tu talk to my manager, I ask her for 17hb leave. Ari tu dah apply. Hospital leave saya sampai 16 sahaja. On 16, ada appointment doc in the morning & in the evening EXAM! Ni lagi stress! Ok fine! Dayah lets do it. Chiyok!!

Dia cancel my leave ok, katanya on 21st next Monday, Dayah kena outstation? Haaa.. ambik kau masuk keje terus kena outstation!! Damm.. Ok sya makan gaji terima sahaja. Pastu tanya are u ok? Do I have choice? No right?

Ini Job yang kena masuk hutan! Job agak tough sebab kena cover project & planning. Ya Allah, berat sungguh. Macam mana nak study ni? Dalam kepala dah riuh fikir what to do .. what to do.. nak harapkan My jr. Macam mana? Nanti alih2 Dayah yang kena balik do from "0" too green. Kesian betul ngan budak2 kat ofis nun. Macam dah kena buli. Oh my god! Serius saya rasa sangat2 stress.. lagi stress.. cuti tahun saya ada 9 hari lagi. Saya memang tak leh ambik cuti till year end eventho nak clear leave? See? Dah talk to my bos, he said boleh carried forward 5 days? GILA!! 4 hari lagi burn!! Ehh, mana aci! Sudahlah, 4 hari tu my replacement sebb keja weekend. See dah rasa tak berbaloi nak keje kat sini dah! Rasa nak cabut! Tlg lah! Stressnya... kalau paid tak pe jugak. Ini sebab nak meet meeting date .. kejar job lain. I have to scarifies my weekend working outstation lepas tu tak boleh nak C/F GERAM sgt!

D_Y_H
Rasa nak tumbok orang!!

4 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

memang patut kena terjang, kena sepak dia orang ni..sepatutnya company bayar charge hospital tukan dai a-z, company bangsa apa yang berkira sangat tu?

Dayah said...

Salam Kak Yati,
Co. mana lagi.. rasanya pemegang share semua bangsa ada hee ^_^ tapi fhm2 sendirilah kak.. saya yg lebih?
sya malas nak berkira pasal ni. Asalkan at least dia bayar jugak walau not 100%
Sakit hati saya lebih pd kerja + AL sya. Tak beri ruang langsung kadang2. Rasa nak lunyai dah badan ni :(

aNnAsUeJiE said...

dun worry dik, semua org penah alami bende yg sama bile bab2 keje ni. mmg stress ya amat. :)

Dayah said...

Salam Kak G,
tu la kak.. kena take it positively ni.. heeee ^_^ tp selagi di beri ruang kena juga berusaha untuk tidak ditindas ^_^