Murni's Wedding - P2

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

On 22/11/09 - Majlis sandingnya Murni Binti Zamri. As I promise her to help to do some decor for Meja Makan. The night before we went to buy fresh flowers. Ohh I love fresh flowers!! Very! How bout u? Mesti suka kan? We had no idea at all how to decor the night before because that night the set up still wasn't done.

So we all belasah aje any flowers yang cantik di mata. We spend about RMXX ishh heeee .. rahsia... ihikhik orang yang paling excited do this job is ANGAH. She really excited until she did some drawing for the decor. Muni's text me on the night telling me that, it's will U shape table.

Floweriest semua chooses by us jelajah tempat bunga2. Kedai yang selalu Mama borong bunga memang dah clear. Dah nak senja waktu tu, almaklumlah waktu ni stok bunga dah habis. Kalau mai pagi2, bolehlah rambang2 mata. Ni petang2 cuma nampak bekas air aje. Hampa.

Majlis will started about 11.30 mcm tulah. Normal time la kan. So pagi tu kol 9.00pagi kita orang gerak ke rumah Murni. Sempat bising2 kat angah, tambah bunga. Si kedekut tu beli bunga sikit * heeee mesti ko marah kan ngah aq panggil ko KEDEKUT.. tapi memang pun.. heeee jelir*

So sampai around 9.30am, rasa macam orang asing pulak masa mula2 sampai. Murni tengah bersiram waktu ni. Dengan semua orang tengah sibuk membuat itu ini. Kita orang just start our work. Mula-mula pakcik2.. makcik2 dok pandang2. Ahh.. sudah! Mana cik Muni ni? Nampak adik dia terus panggil. Fuhh lega. Pastu adik dia turut sama buka kelopak bunga.



Inilah orang2 di belakang tabirnya sengihnampakgigi temanya HIJAU. Pagi tu Dayah pun pergi memakai Tshirt Hijau
sengihnampakgigi drawing angah just bunga tengah sahaja. Lain memang tak ada. Pagi2 tu riuh suruh ambik vase2 Abah heeeee .. pinjam kejap. Kami tak de bahan, so kena pinjam sengihnampakgigi nasib ada.

Ini adalah meja before and after. For started, we feel PUAS. This is our 1st job. Betul tak tipu! Dayah pernah gubah untuk rumah Tok Chaq ari tu. Tu pun sorang2. Kali ni dengan bantuan tangan Angah, Yayang, Baby Bina & Atentanton. So itulah hasilnya.

Inilah hasil bunga yg Angah buat. Dayah tolong cucuk tambah apa yang patut. So, anyone.. if need our service, kindly pls contact me ya sengihnampakgigi we will trying give our best heeee...

D_Y_H
Really appreciate my sister's handcium tenkiu darling

0 comments: