Family vacation

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Just nak share some photo, actually banyak sengihnampakgigi Dah lama nak upload tapi dok tunda... tunda.. sampailah laaa ni baru nak upload.. heeee.. jadi mari kita sama-sama tengok picture ya..

Lokasi: Batu Feringgi
Tujuan utama: Bawa Tok Wan untuk berendam dan di tanam dalam pasir laut.

Tok Wan dah agak uzur, Tok Wan tak ada penyakit2 berat macam kencing manis, darah tinggi, jantung. Masalah Tok Wan, dia pelupa. Dia boleh ingat peristiwa lama2 tapi benda yang kita baru cakap akan di tanya kita balik sampai dekat 10 kali. Kena penuh kesabaran kalau dok bersembang dengan Tok Wan. Rumah Tok Wan la ni kena bubuh bedai ayam. Kalau tidak Tok Wan keluar rumah. Pernah sekali Tok Wan hilang, haru jugak nak mencari. Dayah balik kg bulan 10 hari tu, Tok Wan baru lepas sembahyang. Dia tak leh nak bangun. Kenalah tolong angkat dia. Siankan Tok Wan. La ni .. banyak dok cerita benda2 lama. Kalau tidak dulu, hilang saja. Naik motor p dok bersembang dengan kawan-kawan dia. La ni, Tok Wan dok rumah sahaja. Baru ni Tok Wan mai rumah, lama jugak Tok Wan tak mai KL. Dulu2 bagi dia turun naik bas itu perkara enteng sahaja. Malahan, masa Dayah sekolah menengah dulu, Tok Wan yang jadi Cashier kat restoran mama yang lama. Masa kedai lama tu, Tok Wan adalah orang popular. Semua orang kenal Tok Wan. La ni tak taw la, dia boleh recognise orang atau tidak.


Cucu2 tok wan yang sibuk dok pujuk dan sambil timbus pelan2.. sat je.. lepas tu tok wan kata penat. Bagi mandi air laut sampai terketaq-ketaq. Kesian kat Tok Wan.



Damia on the boat. Comel je dia pakai baby safety coat tu kan. Nak tenangkan dia, penatlah ibu dia pujuk2, bagi minum air. Pastu diam.


Kami on the boat


On the fish farm, tak banyak ikan. Tempat dia mcm having lack of management. Ikan yang ada yang mati, tapi tak di selenggara. Dayah pernah singgah di Langkawi fish farm, it is much more better than this place. Ada orang jaga, but seems like orang tu berapa kesah orang masa kami singgah. Kerja dia main handphone, so tell me macam mana bisness nak maju?


Antara facilities yang ada. Facilities yang ada quite good. Just Dayah rasa dia perlu memberi perhatian pada kolam yang ada. Bersihkan. Smelly ok. Sebab ikan yang mati tak di buang.


On the way back, Damia dah tak mau pakai safety coat. Dia rimas agaknya. Angin laut make she sleep.


This is Ali. My little brother. Heee.. tak adalah little sangat. Dah 15 years old pun. Merangkap my darling.. hehehehe.. Ali dok ngaji kat Kelantan. So we meet bila dia cuti sekolah sahaja. Nak gambar dia sangat2lah susah yer. So, if he is reading this i'm can sure he will get VERY2 ANGRY! Tak kesah pun jelirjelir


Abah spending them naik benda atas tu. About RM200ishh jugak habis for this. Masa ni all expenses was on Abah. He just give his money to me to manage. Tapi sangat2 berbaloi because we went to Pahang (past by), Terengganu (about 4 night.. went to island.. having snookerling.. shopping at Pasar Payang), Kelantan (drop to Ali's hostel), Perak (drop dkt tasik tak igt nama heee), Kedah (of courselah.. balik kg), Penang (jalan2) then drove back to KL.. heaven time ni.

D_Y_H
Expecting more holiday, I want trips to Beijing or Shanghai... leh shopping....

0 comments: