Scool time

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

senyumkenyitkenyitsurprisedsetantopiwomenmalunerdcelebrateduitrindujelirayam AYAMmm... AYAM GORENG!! *sila jgn layan. simptom orang di larang makan AYAM... gelakguling.. p/s:simpton ini hanya sementara sahaja*hahahahahaha sila la gelak. kekekekeke.Itulah mood Dayah buat ketika ini. Petang tadi, dapat bawa kereta sekejap. Yerlah bila semua orang buat dek aje bila Mama suruh ambil Datin kat sekolah. So dayah offer la diri. Takkan nak suruh mama tolak kereta tu kan. Ngeh... mujur Abah tak de dekat rumah. Kalau tidak... Bising la!

Heran tak tengok picture kat atas tu sengihnampakgigi siapa pandai sila teka mana satu Dayah. Saya tak edit picture ini langsung. Saya cilok dari facebook kawan saya, Jijah. Tq, Jijah masukkan picture noltalgia ini. Dayah? Ntah kemana di campaknya semua picture2 lama. Tak semengah ok. Dulu-dulu tak payah lah panggil Dayah nyer. Jimat kodak. Dulu mana ada pakai digital-digital, camera hp semua bagaikan. Pakai kamera kodak jo. Betul x?

Saya cuma akan enterprame gambar rasmi sekolah adolah. Gambar2 lain jangan harap yer. Unless tercandid. Konon dulu brutal la. Wohhh ingat dolu-dolu nak jadi minah brutal konon. Yer saya berjaya laksanakan. Sampai naik pening la kepala tok nenek saya. Mana tak nya, hari raya orang pakai baju kurung. Si Dayah ni bertrack suit atau berjean OK setan gler setan dulukan dulu. Sejak bila ntah berubah sikit. Kekekeke. Nanti saya cerita yorr saatnya saya mula jaga penampilan diri. Haru kalau tengok picture2 lama saya. Dulu kat sekolah saya rasa orang benci adalah POLIS la katakan.

D_Y_H
Bila banyak masa ini bosan gler. Nak study tak mood. Nak makan tak di kasi. Online je la.

3 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

nostalgik bebenor gbr, susah mau ngecam mana kamu...ekekekeke =D

Kamsiah said...

zaman persekolahan..zaman yg paling indah dan manis,kan...tak perlu pikirkan soal mana nak dapat duit..hehe mak ayah akan bg...

dayah said...

Salam,

Nuar,
hiiiiii.. susah ke? saya yg berbaju biru. di barisan kedua di sebelah hujung kanan ^_^ hohoho..

Aunty Kamsiah,
Zaman sekolah manis dan masam aunty.. hehehehehe... tu la.. semua kena hulur kan.. kekkekekeke best nyer idop... nak apa.. MAMA NAK TU! heeeeee