2 + 2 = 5

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

Hello everyone kenyit apa habaq? Sihat2 selalu la .... baru tatsat Dayah baca Chat Session With Tutor for P3. Tengah dok-dok baca tu tiba2 jumpa equation dalam sesi discussion tu. Tu kat atas tu equation dia;

2 + 2 = 5

Logik tak? Siapa pandai sila bagi jawapan menari

Dayah tanya Yayang;
Y-apa kaklong?
Y-2+2=5
D-cthnya satu bisness (COMPANY) gabung dgn satu lagi business.. so jadinya 3
Y-haaa? garupale x faham...
D-macam ni example bila seorang lelaki bergabung dengan seorang perempuan makanya jadi 3
Y- haa? garupale
Y- ohhh
*perbualan adalah tidak seperti original sengihnampakgigi lebih kurang gitulah*

Mula-mula baca pun saya blur 2+2=5? Macam mana tu? Bila dia kata "two business combined
together" makanya akan wujud JV = joint venture company but boleh jadi M=Merger so;

1 + 1 = 1

Sama dengan bila seorang lelaki bergabung dengan perempuan dan bertelingkah jadilah seorang je yang menang sengihnampakgigi ehh ada ke bila lelaki dan perempuan bertelingkah dua2 menang dan dua2 kalah.. mesti ada sedikit menang kan... ehh ada ke soalgarupalehahahaha.. ntah.. ngarut je dayah ni..

So the moral... saya rasa mesti tajuk FOREIGN DIRECT INVESTMENT OR MERGER OR LICENSING ada kemungkinan masok.. hailaaaa.. jom kita kaji2 company2 yg byk buat foreign investment.. jom ..jom...

0 comments: