10 & 11

Assaalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Alhamdulillah I feel better than yesterday. Semalam kena bebel ngan mama. Sebabnya dia punya anak yang sangat degil sengihnampakgigi Semalam p hantar my pebret lappie pi hospital. Lama dah biarkan, so yesterday Dayah decide kena juga pi format. Alhamdulillah, my pebret lappie dah sembuh. Selama beberapa hari tak leh nak gerak ke mana-mana. Sungguhlah bosan nak mati. Dayah pi Low Yatt semalam sengihnampakgigi orang tak ramai. Jalan pun terkedek-kedek. Slow gler, macam kura-kura. Sakit? Sakit juga. Tapi tahan je la sengihnampakgigi nak sembuhkan my pebret lappiekan. Lama gler kena tunggu nak siap. Mama pulak kecoh gler, semua benda dia tak kasi makanbisingmembebel ajelah kerjanyagarupalelayan je la kan sengihnampakgigi

Alasan paling kukuh adalah saya kena buat kerja dari rumah. So nak online tak boleh. BETUL NI! Memang saya kena buat kerja dari rumah pun. Even tho semalam my manager & junior datang rumah. Ambil laptop & file. Tapi my Junior dah mesej2 saya "kak Dayah macam mana ni, saya tak nak wrap up file? Saya tak tahu nak buat" macam tu la bunyinya kan. Kesianlah dekat dia. Kerja saya dia nak kena buatkan. Memanglah haru biru. Saya cuma sempat siapkan mana yang saya sempat sahaja. Mula-mula ingat my manager tu yang nak buat. B'coz saya dah explain dekat dia findings2 penting tu. Tapi hampeh si Junior jugak yang di suruh.

Alhamdulillah, tadi dah siapkan update report tu. Saya tak leh nak duduk lama-lama. Kebas perut sengihnampakgigi harap-harap my manager boleh tolong add in mana yang patut.

Mama kerjanya suruh saya pantang itu dan ini. Adoilahh, macam orang bersalin la pulak. Semua benda dia tak kasi nak makan. Konfiuslah? Kenapa semua benda tak leh nak makan? Dayah dah tanya Puan Doktor tempoh hari, Puan Doktor kata tak ada apa yang nak tak boleh. Dia cuma kata banyakkan makan sup & bakar2. Tak pulak dia sebut AYAM tak leh makan? Ikan tu tak leh makan? Sardin tak leh makan? Pedas tak leh makan? Air sejuk tak leh minum? Rimas sungguh la angkatkening Sabar ... Sabar.. Sabar..

Sekarang bukan setakat Mama ska bebel tapi satu keluarga semua anggota rumah. Membebel aje kerja mereka ek. Ok... layankan aje. Lama oooo.. semua benda tak leh nak makan.. AYAM tu tak leh makan... kesian AYAM tu Dayah tak leh makan dia.. mesti demand ayam di pasaran menurunkansedih kesian peniaga ayamkan..

ehh.. bebel pasal benda makan ni terus lupa. Terima kasih kepada new follower saya no.10 & 11. Aunty Kamsiah (bolehlah kan panggil Aunty sengihnampakgigisengihnampakgigi) dan Kak Zurinah (nak panggil Aunty jugak ke?) ngeh ngeh.. InsyaAllah nanti saya rajin2 singgah ek. Terima Kasih sekali lagi.

D_Y_H
Layankan je kan...

0 comments: