Cubaan ^_^

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Apa khabar semua? ^_^ harap2 semuanya dalam sihat sejahtera selalu ^_^ mesti hujung minggu masing2 sibuk2 dengan jemputan open house, undangan perkahwinan, celebrating Deepavali, yang adik2 pulak sibuk membaca buku nak final examkan. DAYAH?

Hermm.. agak busy jugak. Walaupun badan dah rasa nak lunyai tapi sebab memikir tak selagi mampu buatlah kerja-kerja mana yang ada. So Friday, reach KL about 6.30pm from Pasir Gudang about 3.15pm mcm tu la. Highway ada sekatan sekali kat Segamat and thru all the way ada banyak pak polisi duduk tengah2 highway cari mangsa untuk di saman. As usual, saya tetap speedy ^_^ pantang nampak ade kete besaw jadi follower yer *apa igt tak kena saman jugak ke dayah.. hahahaha*

Sampai je rumah, mama dah sibuk ajak g rumah Pak Long then nak kerumah Tok Chaq. Hadoii la mak aq ni. Anak dia ni bertulangkan besi agaknya. Layankan ajala. Tapi ckp ngan mama boleh tak after Nur Kasih ^_^ *sya fans cerita ini ya*

Then mama ckp, pukul berapa nak pergi kalau mcm tu. FINE! Tak perla. So siap2. Turun bawah dulu layan berita di TV3 sementara menanti Mama Datin *^_^ hihihi* saya bersiap. Elok mama siap dia pun joint us dkt ruang tamu. Tak lama lepas tu Nur Kasih pun start. Terus mama

- Long lepas Nur Kasih la kita pergi
YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Saya sgt suka

Elok syok2 tgk Nur Kasih, Pak Jang pulak mai rumah. Saya mulalah nak lari *mmg dah biasa bila orang mai tak mau dok menyibuk* so nak gerak naik atas. Pak Jang pulak

- Along nak pi mana? ^_^ sengih je la.

Terbantu aq nak bergerak. So lepak hujung2 sofa ajo. Habis Nur Kasih gerak g rumah Tok Chaq. Tak jadi g rumah Pak Long, cause 2morrow night baru dia nak buat Kenduri Arwah.

So ke rumah Tok Chaq, ada sbb because nak tinjau lokasi for 2morrow catering. Dayah mmg dah niat dlm hati KENA TOLONG YER DAYAH! NO EXECUSE!! baik bosss ^_^

So the next day, Dayah mengetuai rombongan kereta2 hantar alatan2 dan sejata for catering ^_^ *dah saya sorang je taw jalankan* punyalah slow saya bawa.. 20-60km/h je ek. Tak saya stress bawa kete cenggitu punya slow. Tapi memikirkan barang2 dlm lori. Bawa je la slow2.

Jadi tugas saya di sana adalah mengubah bunga Meja pengantin yer. Marilah tgk picture2 di bawah ni yer. Cubaan saya yang tak berapa nak jadi. Besar gler and tinggi. Tutup muka si pengantin *mama kata* tapi saya puas hati walaupun tak cantik kekekeke.


Dayah in the house dlm cubaan mengubah ^_^


Taaaraaaa.. inilah hasilnya.. ok la.. jadi juga bouqe nya.. ^_^
Ini pula adalah meja pengantinnya... saya tlg susun sikit2 je.. kasi bersih balik ^_^

Ini pula ada meja VIP aka keluarga, meja tetamu kami letakkan roses putih setiap satunya dan menu makanan untuk hari tersebut adalah Ulam2man, sambal belacan, jelatah, Ayam percik, Gulai daging caayaqq *org kedah sbut lagu ni na ^_^* all cooked by mama. Ohh ado lagi, Bihun sup dan moi sup jugak. Saya cuma sempat mkn Ayam Percik.. yum..yum.yummm.. tapi tak berapa nak best because this time Abah cooked dia dalam new oven. Lagi best bakar dgn arang. Seperti biasa saya tukang complaint. So, Abah decide next time have to use traditional way la. Lagi sedap. Semua orang memuji Ayam percik, kalau depa makan yang panggang pakai arang lagi sedap woooo.. gerenti punya.



Inilah kami pada hari itu, Aten Tan Ton-Datin Aina-Baby Bina-Omma Mama- ado lagi x interframe *pasai depa semua pemalu.. kakakaka*

So that all about my Saturday activity *ini siang hari saja* mlmnya kerumah Paklong Din. Saya punya nak ikut jalan dekat la konon. Alih terlajak sampai kepong. Mujur ada jalan masuk ikut FRIM. Kak Rina nampak sungguh COOL. Tapi dalam hati siapa yang tahu. Mak Long je bila bercerita menangis. Dayah ni, tak leh tengok orang nangis karang mulalah nak joint drama sebabak tu. Kak Rita pula selamat bersalin baby girl yesterday. CONGRATE Kak Rita. Allah ambil seorang hambaNya dan kemudian memberi mereka cahaya yang baru.

D_Y_H
Nak kena ambik 2 days unpaid leave. Agak2 Makcik bagi tak. Dahlah nak exam leave pun dia dah bising itu ini.

0 comments: