Raya'09 (P2)

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

Dah pergi beraya ke mana? Dayah setakat rumah nenek2 saudara terdekat sahaja. Rumah kawan2 tak ada seorang pun lagi sengihnampakgigi mlm ini InsyaAllah nak ke rumah Murni. Tahun depan dia dah nak jadi surihati suaminya pulakan. Bila dah berumahtangga sedikit sebanyak routine biasa akan berubahkan. Jadi tahun ini, sebelum Dayah kena campak outstation mana-mana kenalah pergi beraya rumah kawan dulu yer. Rumah kawan-kawan2 yang lain, insyaAllah menyusul kemudian hari surprised.

Meh kita layan picta hari raya kami sekeluarga. Mcm2 ragam dan bagai2 rupa sengihnampakgigi marilah kita layan picta2 di hari raya kami.

Ini Baby, Bina & Damia. Kami beramai2 adik beradik berjalan2 beraya after sembahyang raya bergerak beraya ke rumah Tok Tam & Tok Teh. Berjalan Kaki sajolah kami. Tahun ini tak de pulak yang menegur, seperti tahun2 lepas.

DATIN yang beraksi mcm orang tak pernah jumpa bendang gelakguling *mesti DATIN marah ni* elehh ada aq kesah DATIN. muaahahaha. I lap u la DATIN. Entah apa yang di sembangkan DATIN dengan angah tu. Agaknya;

ANGAH: Ehhh DATIN apa u buat tengah2 bendang ni
DATIN: Ohmaigodd.. ohhmaigod I sesat! *gelakguling*

Si Aten tan ton pulak, cuba melompat tetapi lompatannya sumbang. Mujur tak tertomuihh masuk bendanga tu. Kalau tidak elok la sangat berselut lepas tu. Hihihihihi. Aten ini pagi2 raya dah buat kecoh, entah berapa kali dia tukar tudung ntah ler. Penat je orang redah Jln TAR pukul 3 pagi cari selendang cantik. Alih2 tudung yang saya pakai balik tu jugak yang menjadi pujaan hatinya.

Haa.. tgk manalah Dayah tak panggil dia DATIN! Ada2 aja posing si DATIN NUR AINAA SYAHIRAH OTHMAN ni! Dalam hp Dayah ni penuh dengan picta dia saja. Belum tgk dlm facebook DATIN lagi berbagai2 posing pun ado. Tak cayo pergilah jengah.

Okok, ini mesti tertanya2 kemana jelah Sang dara n Mak Dara (mama I K Mak Dara sengihnampakgigi) ini kat tepi rumah Tok Tam yang Nun tak nampak tu rumah Tok Teh. Depa ni adik2 Tok Yam kami. Tok kami tak larat nak berjalan raya. Jadi kami ni kira wakilla. Berjalan kesana kemari. *Padahal 2 rumah je yang di serbu sengihnampakgigi*


Inilah Damia Qistina yang dah pandai berjalan. Laju dan ligatlah dia berjalan kesana kemari. Damia anak bongsu Mak Jang. Adik kepada Yang Ana. Dayah kalau nampak baju baby mesti teringat kat dia. Besaq dah Cik Damia Qistina ni! Lepas ni boleh panggil along dah kan.


Haaa, ini gambar kat tepi bendang. Semua kaler kami sapu taun ni. Bak pelangi berjalan2 di tengah hari sengihnampakgigi rembang. Meriahkan warna baju kami.


Me and my laling Angah. Dia dah janji nak update blog dia. Dah bersawang, silap2 cik Tie dah check in agaknya menariayokkk baik cepat ngah ko update karang habis mati ikan2 peliharaan ko tu.


Again here is picta Damia and Baby. I like this picta. Actually, there is another picta but only this picta I upload into my pc. Cute kan.

This is my lovely Abah. Special sikit this picta, because requested by Abah. Besalah anak dia paling banyak songeh sorang ni. Mestilah dia nak ambik gamba. Si DATIN ni ratu gambar yer. Masa dia baru balik dari kampung Sabtu lepas. Entah dari mana angin datang, tukar baju raya lepas bergaya depan HP. Aduhhh adik sapa la ni??? Sengal la ko ni DATIN.


Haaa.. tgk la muncung DATIN yang mcm itik angggg tu. wakakakakaka. Ada2 aje gaya dia nak buat. Sungguhla Aina is DATIN!! Again.. u r DATIN. DATIN ok. U r DATIN!


Ini pula my Mummy, Omma, Mammy, Mama, Maaaa.. kalau leh semuanya lah nak panggil. Orange u. Kami di pagi raya adalah pelangi. Semua kaler kami sapu sengihnampakgigi

Picta ini kurang Aten Tan Ton jak. Kalau dak cukup anak dara Hj Otman semuanya. Ada sorang lagi tak dak dalam gambar ni. Siapa lagi kalau bukan my dear daling. Ali. Punyalah payah nak took his picture. Bagai nak ambil gambar pembesar!! Hang jaga. Aq dapat gambar hang, aq jual kat sini muahahahahaha setan kedekut sgt kan.

Ok sampai sini dulu na. Lepas ni ada P3, lebih menarik dan tertarik. Tungguuuuuuu

D_Y_H
Pening dok tgk khejaaa menimbun2

0 comments: