Office girl

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

I'll back to office. Open email suddenly nampak REMINDER unpaid! GBP21.98 blur terus nak pengsan! Duhhh ari tu tgk GBP9.90 la ni naik mencanak. Postage lagi mahal dari buku. Apa kes? I make mistake by bid that book la! Sungguh sakit hati. Nak kena pergi bank today. Tak tahu nak ckp mcm mana dgn my boss nak minta permission keluar. I think I want leave early. Tapi boleh ke?

Lagipun today minta masuk ofis lewat pun. Tak ada apa2 reply! Sabar je la. Smlm our flight was delay! Very la angry! Sepatutnya 7.50pm then delay to 8.10 ook la sempat nak berbuka, sembahyang. Jam pukul 8.10pm baru calling masuk! Ehh lambat lagi ke. Ok sabar, excited nak balik tu lebih ok.

Sya dapat duduk tepi tingkap sengihnampakgigi suka sebab dapat tgk pemandangan KL dari udara. Sangat cantik. Tapi selalu saya lupa bawa kamera. Ishh! Tak apa next time I'll ensure I bring my camera together.

Nearly 9pm barulah, flight tersebut bergerak k! Dgn letih dan mengantuknya! Sambil tertido2 lagi. Buku di tangan pun cuma di baca 3 helai muka surat. Masa dia naik sungguh saya tak sedar. Taw2 dah berada di awan gelap gulita rindu *gelapnya!*

Touch down dah nearly 10pm. Knowing mesti kena scold! adusok maniskan muka dulu. Senyum harus lebar sengihnampakgigi first thing buka HP. Got 2 miss called form mama OK! Give a call after claimed baggage.

Nampak DATIN, terus dia tanya "Ko beli apa untuk aku?" wah wah wah.. suka2 ek! Terus jawab "tak ada" hambikk ko situ hahahaha.

Hari ini kerja menimbun2 la pulak. Penatnye! Mama kol 1ishh tadi dah col. Tanya nak balik kol berapa .. aduhhh adusserabutnya la hari ni. Kononya nak minta masuk lewat. Tup tup my boss tak baca msg la, keciwa betul! Dia say sorry. Saya kata je la, its ok. Dah masuk keje pun kan. Terus my boss, buat decision those outstation more than 7 days can apply leave the next day. Yahooo!

D_Y_H
Tak rasa pun nak raya since kerja yg menimbun dah rupa gunung KK sedih

0 comments: