Day Out 11-KB

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

Sedar tak sedar dah sebelas hari saya kat Kota Bharu ni. Cepat ke lama? Ntah saya sendiri tak tahu nak kata lagu mana. Hari-hari ada sahaja kesibukan. Dalam kesibukan ini kenalah pandai2 bahagi masa sengihnampakgigi

Alhamdulillah, so our work here smooth cuma ada sikit kerisauan tertinggal apa2. Hermm.. ada ke ek soalkalau ikutkan tak de dah. Naik juling plus pening lalat dah budak2 ni termasuk saya. Kekeke.

Nak date ngan Ali cancel sedih mcm2 alasan dia. Ishhh! Marahmarahsebut nak belikan baju baru kata tgklah. Alahai abang, saje je kan. Ada konvoi ramadhan katanya. Apalah rupanya konvoinya itu. Lesen pun tak dak nak konvoi, piiiraahh.

Masuk last destination ni, lagilah bertambah rambang mata. Adoi, tahan2. Makin di tengok. Geramnya! Nak beli! Nak beli! kusss semangat! Cantik2 ajelah. Hari tu dah rembat *uishh ganasnya merembat sengihnampakgigi* Nak lagi ofis client ni dekat la pulak dengan Pasar Siti Khadijah. Adooii la makin la galak dan ligat otak saya berfikirkan nak beli apa lagi setansetan uishh nafsu.. ohh nafsu.. sabar je la kan sengihnampakgigi

Nak kena beli serunding. Dayah tak taw la kedai mana sedap. Sedap ke? Kalau mama masak rendang lagi sodap. Saya sekuali tu pun boleh habiskangelakguling *pasti ada yg tergelakkan* pasninya lepas tu nangis! Sebab rendang ayam mama, memang mengaumm la kalau makan. Rendang mama setakat ini adalah PALING TERBAIK!

D_Y_H
Malas sebenarnya nak masuk pasar Siti Khadijah fikir

2 comments:

Kak Ungku Betty said...

Salam dayah...ramai yang cakap serunding kelantan or Trngganu sedap belilah sikit sekadar buah tangan jangan tidak. Memanglah ur mama buat lagi sedap kalau tidak xkanlah jadi caterer kan? Salam aidil fitri untuk dayah & family..take care & extra carefull on the road during this coming raya ok?

dayah said...

Salam Auntie,

I bought the serunding =D
Mulut je kata tidak .. kekeke.. tapi tak sampai hehehe.
Tak rasa lagi. Harap2 sedap. Habis semua kedai saya pusing. Mana mkcik yang senyum dgn manis tu yg saya pilih... kekekeke..

InsyaAllah, maybe Saturday baru gerak balik kampung.