Kuiz2

Assalammualaikum wbt,

Mcm mana puasa hari ni? Harap2 ok semuanya sengihnampakgigi saya Alhamdulillah. Cuma skrg terigin sangat nak masak fish or chicken lemon. Haaayooo bila la nak buat ni. Balik rumah pun dah kol 6ptg. Dah kira awai la tu, dari kol 12 ke 2 pagi sampai rumah hehehehehemenarihaa haa .. balik rumah berjawap dengan abah.. hahahaha.. biasalah abahkan pengawal pintu rumah. Hik kejamnya anak dia nikan. Nasib abah tak baca blog ni kenyit ada reporter ke? Hahaha tak de kangarupaletak de kan Eventho saya keluar ofis kol 5.20 ke 5.30 ke dlm 6 lebih sampailah. Sampai aje, semua dah siap masak! senyumkenyit senang hidupkan siul terus lepak2. Kecuali mama kata, Along masak! Tapi itu pun tinggal masak lauk sahaja.

Ofis saya bulan posa ni keja dari 9 to 5 ya (waktu sama). Non stop, curi2 masa nak solat sahajala. Masa my boss bagi result tu saya tgh busy. Apa dia ckp tu masuk telinga kiri keluar telinga kanan aje. Bila ckp2 ngan officemate baru sedar. HAAAAAHH hah gler! Hari Isnin bertahan lagi, masuk Selasa saya sendiri yang collaps. Saya rasa dah demam gigil risau, takut berpanjangan. Mudahan terkejut kerja je kan. Next week lagi best, saya kena outstation lagi. Lamanya haiii. Layankan ajelah. Nak tolak pergi bulan lain nanti mcm2 pula. About 2 week! Haiiilahhh, harap dapat curi masa untuk terawih. Tapi tgh dok pikiaq, tang mana? Adoii!

Tatsat baru lepas buat quiz yang Ida suruh, ada 3 semuanya. Haru jugak saya nak menjawab. Tapi kelakar, gelak besar saya. Sambil baca kuat bagi taw EJUN.

Inilah Kuiz pertama, "LELAKI MACAM MANA TASTE KO SEBAGAI PASANG HIDUP? The asnwer is FAHRIN "Wow! Tinggi, sasa, maskulin & Malay Looking" OMG! Kalau Datin baca ini. Mesti dia kata, "KAK LONG OHH MY GOD! gelakguling" Hahahaha.. DATIN I tak sangka u gatai hahahaha






Lepas tu Kuiz no. 2 pulak adalah bertajuk, "BERAPAKAH PERBEZAAN ANTARA ANDA DAN BAKAL PASANGAN SEUMUR HIDUP ANDA? Guess? Terkejut dot kejap hah TUANYALAHH NYONYA NI! Haahahaha.. range between 15 to 40 years old than me?? Wahhhh!





Then no. 3, "BERAPA NILAI HANTARAN KAHWIN ANDA?" YANG INI TERJUT, RM48,000 gelakguling
makkk aiiii banyaknya! Makcik kayolahhh duit terus mata keluar ringit hahaahaha. Lebih tak tahan komen dia after result tu. Sungguh la tak leh tahan nak gelak gelakguling





Apa-apa pun kuiz ini, di ambil sekadar memenuhi permintaan dan sekadar suka2 sengihnampakgigi dalam facebook ada bermacam-macam jenis game, quiz. Kadang-kadang pandang sahaja tak buat langsung. Bila ada request ni kita kenalah buatkan.

D_Y_H
Lambat dayah sleep hari ni. Dah nearly 1pagi. Masih dok ngadap lappie ni nerd

3 comments:

Kak Ungku Betty said...

Salam Dayah....nak pilih suami jgn dilihat dari luaran sahaja. Selepas kahwin baru boleh tahu the true colours of your hubby. Jangan terkejut sudah....that's reality...busuk, bacin, wangi kena terima. Jangan luar nampak sasa, handsome, lelaki melayu terakhir....tapi hati berkarat x guna jugak kan? hehe sekadar renungan. Best jugak fikirkan WHO IS MY MR RIGHT PERSON?

dayah said...

Salam Auntie,
=D betul kata Auntie tu, terima kasih tips berguna ni.

dayah said...

FAHRIN

FAHRIN

FAHRIN

tak de uwg lain kaa long ?npe larr kau so - so minat die
erm , pape larr lon aslkn kau cpt-cpt kawen .
amin !
ngehh ~