Gula ohh gulaa

Assalammualaikum wbt,

Gula ohh gula fikir toke gula mogok? takbole no no no mcm mana orang nak niaga.. nak buat air.. masak.. ehh .. Pening saya mama dok bebel2 pasal gula. Asal balik keje je

"Mcm manalah nak meniaga kalau gula tak ada... haiiiihh" mama saya membebel2 je hari2
"Along jom la pergi beli gula" merajuk ish ishh ishh saya baru masuk pintu rumah pun itulah kata-kata sambutan mama di muka pintu. Kamu ni toke gula marah .... Gula!! Dah jadi ayat manis mama saya taw. Kenapalah nak mogok. Kalau jual ada jugak Sales. Kalau simpan!! Your cashflow jugak yang freezing! Apalah gunanya menahan daripada toke tak dapat apa2. Harga gula tak naik, menyusahkan pengguna adalah!!!!

Pls la, gula itu ada barang keperluan harian! Kenapa nak sorok2 .. nak mogok2.. fikirlah pengguna! Jgn hanya memikir keuntungan sesama. Pls think of CSR (Company Social Responsibility) apa dah jadi? Sana sini orang keluar satu keluarga semata-mata nak beli gula.

D_Y_H
Kalau tak mau jual gula, baik jual aje dari disorok nanti jadi makanan semut jelir hahahaha lepas tu padan muka

0 comments: