Emotions in posting

Assalammualaikum wbt,

sengihnampakgigi Sihat x? Saya happy sebab dah ada emotion2 sengihnampakgigi ihikhik nak taw tak mcm mana saya buat senyumkenyit saya dapat dari "Aku dan blog". Terima kasihlah pada tuan punya blog yer kenyit. Posting ini khas buat Auntie Betty dan semua sengihnampakgigi

Cara nak add in Yahoo Emotions adalah seperti berikut:

1) Kena install Grasemonkey dulu yer, sila klik .. sebelum tu make sure korang guna Mozila Firefox

2) Nanti keluarlah mcm kat bawah, then clik and download

3) Selepas itu, kena install script dia pulak. Sila Klik then akan keluar window "GREASEMONKEY INSTALLATION" klik button Install

4) Selepas itu, then (Seperti Gambar di bawah);
a) "LAYOUT" lepas tu
b) "EDIT HTML" lepas tu
c) klik pada button "Expand Widget Templates"
d) Scroll sampai jumpa]]> < / b:skin >
e) Jumpa x



5) Jumpakan, lepas tu pastekan kod di bawah ini sebelum ]]> < / b:skin > *caranya seperti dalam gambar yang dalam kotak2 di atas*

img.emoticon {
padding: 0;
margin: 0;
border: 0;
}

6) Akhir sekali SAVE TEMPLATE

7) Siaplah, dan sila pergi ke POSTING dan hasilnya seperti gambar dibawah ini

Selamat mencuba ya! sengihnampakgigi peace

D_Y_H
Sukakan.. ihikhik
sengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigi

3 comments:

Kak Ungku Betty said...

Salam, Dayah aunty x berani lagi nak ubah setting untuk masukkan emotions tu. Dah cuba buat tetapi tersalah tekan habis hilang sekejap setting blog I. Your setting is quite diff from mine. X pelah x de emotions tu pun takpe. hehe

Kak Ungku Betty said...

Thanks for the tips...anyway dear!

dayah said...

Salam Auntie Betty,
Alah siannya x leh buat ek.
Keep on searching yer auntie. Mesti ada solution mcm mana nak add in