Little celebration

Assalammualaikum wbt,

On 23-July-2009, I was in Tawau. I've been there just for my friend. I'm not going to Sabah for about 2 years. I miss them! Uma and Neni. Both of them is my best buddies in Uni. We sharing everything together, because we are living together and we also studied in same classroom. We did assignment also together :D and we cook, eat and even sleep together and pernah balik sama-sama berkuyup redah hujan. On 24-July-09, Uma leaving us and become a wife to Rudy. He now become her husband. I pray for you dear, Happy Marriage forever :D sampai syurga ya sayang.

During our uni times, Uma was always ask "bilalah aku nak ada boyfriend ni yah", Alhamdulillah berkat dok doa selalu and now she married. Congrate friend!! During our uni time, we've been betting for "Siapa Kawin Dulu.. dia dapat...." sampai our prof pun tahu pasal ni :D kalau igt2 balik it is so funny. Si Uma la yg selalu berangan nak dptkan. Ili nak kasih mesin basuh and dayah kata nak kasi aircond. Teruja la semua mendengar. Berangan nak bagi hadiah besar.. hahahha.. very la childish.Before we flying to Tawau, me and ili dah terfikir, how we want to cry that things. Its big! Dan sebenarnya belum pun sempat beli. Dayah thinking of given voucher. So that she can claim from any york branch. Since I was so busy before that, voucher kemana hadiah pun kemana. What we did, 3hours before our flight we quickly buy for Uma, the Bunga Telur. Teruja tgk bunga telur yang sangat cantik tu. Dayah ada nampak bunga telur bunga ros. Sangatlah cantik dan harganya pun cantik, kalau tidak salah RM13++ sebatang. So we picked two different type of bunga telur.

On 22-July night, we stay together at Herritage. Mar's mommy asking us to sleep at her house. Dayah ni tgh dok syok sembang2 ngan mamak Si Mar. Terlepas pulak ckp, opssss!! Tiga2 mata pandang tepat ke muka dayah. Bukan salah cakap apa pun, just dayah ckp. "Kami ni makcik mau ajak si Uma tidor sama kami. Kami mau jalan2 esok" Nasib ada si Mar tukang cover line. Nasib baik. Memandangkan mlm tu tidak ada apa2 aktiviti buat si bakal pengantin, mamak si Mar dgn berat hati membenarkan. Yaaaaahuuuuuuuu.. lepas sahaja emak si Mar setuju. Terus Si Mar ni laju je, suruh adik dia Si Rahman tumbuk Inai.

Sbbnya Mar nak berinai mlm tu. Jadinya dayah ni jadilah tukang pakaikan Inai untuk Si pengantin. Dan inilah hasilnya. Main hentam je ni. Bolehlah kan, percubaan pertama.. hihihihi.


Inilah hasilnya Jari kaki & tangan si Pengantin.

The next day, on 23-July-09. My friend surprising me with little celebration. Pagi2 tu kami bersiap2. Si Neni balik rumah dia. Kami follow Mar ke Letton (kedai Bunga). Balik dari Letton tu, katanya nak breakfast. Tapi nak balik hotel dulu. Ikutkan je la. Katanya nak lepak jap. Sementara si Neni sampai kami lepak2 dlm bilik kejap. Lagi pun Si Mar kata Mata dia sakit. Solution dia ada kat bilik. Kesian pulak dgn si kawan. Elok je kami masuk pintu bilik Neni call kata dah sampai. Tp tak ada parking. So, dia minta salah seorang temankan dia. Sbb dia tak reti sgt dgn kereta dia. Sebab dia baru je adjust gear dia. Even dayah try bawa pun mati jugak enjin dia ;P sbb rendah sgt gear dia. Hehehe. Selalu bila nak bawa kereta baru at least 2 times drive baru serasi.

Bila Neni & ili naik, dia orang bawa kek. Tak terfikir pun dia orang nak celebrate. Thank you friend. Kek coklat tu sgt2 sedap. Sampai hari Ahad kami x habis2 makan.

Aktiviti wajib, adalah sesi suap menyuap :D

Igt masa celebration my brithday masa 3rd year. Dia org ada rakam satu aksi lawak dayah makan kek. Satu suap!! Semua orang tergelak, bila tgk video tu. Setiap kali birthday mesti ada sesi lumur tepung and kek. Lepas tu riuh bilik air kita orang.. tandas sorang satu.. main simbah2 air ke bilik air sebelah. Zaman kampus adalah zaman kanak2 rebina :D

Neni bough me this. Thanks Nen :D

D_Y_H
Today, next client visit.

4 comments:

Anonymous said...

jelesnya tgk korang!!!!well i'm not dat lucky 2 hve u all in my life...
it's me,cput_comel..

dayah said...

Salam Kating,
I Know its you :D
and I still remember your nickname ..
cput.. sudah tambah comel meh?? hihihi

Jgn la jeles.. kita kan pernah celebrate sama2 juga :D

IntanLal said...

Salam Kak,

Jealous nyer intan........nape tak datang jenguk intan di UMS? Bestnya Kak Mar.....

dayah said...

Salam Intan,
Bukan tak mahu. Mahu sgt!!! Rindu gler kat UMS. Tapi masa suntuk sgtlah, lgpun kena pulak purchase tiket g KK. hehehe.. next time K.