Lelaki shopping!!

Assalammualaikum wbt,

Skrg tgh Sale ke???Entah mmg dayah x taw. Tahu bulan2 received newsletter dari ISetan aje ada promotion itu ini. Tapi hampeh nak pergi dan membeli. Sbb tak teruja dgn beli kalau tgk duit semput kekekeke.. lebih teruja nak bayar hutang. Hehehehe. Alhamdulillah sedar diri. Dari analysis kewangan yang di lakukan kepada diri sendiri. Saya perlukan investment + saving. Ohh I need angah assistant utk invest.

Oh yaa, tujuan sbnr buat entri ini adalah kerana kawan saya si pakcik pagi2 buta dah kol. Saya mmg kes malas angkat phone sepanjang minggu ini. Dan sepanjang minggu ini, telefon saya tutup. Hahahaha keji betul. Alih2 dapat miskol. Kalau on pun kejap2. So smlm rasa mcm nak on, so pagi ni kol 9.50++am mcm tu pakcik kol. Ehh dia ni pagi2 dah kacau orang. Sya masih dlm mood tak angkat phone.. hahaha punya keji. Bunyi tepon sungguh binggit. So dgn jahatnya saya tekan silent. Ok lama, dia pun jadi miskol. Kekekeke

Igt dia dah kol blk. Alih2 dia kol balik. Konpius kejap. Dah tahu pe'el si kawan sorang ini. Bukan bejenis nak kol2 orang or msg2 org. Kalau org kol dia bz hampeh dia angkat or reply. Kalau msg dia pendek je dia bls. Kalau ym .. lg hampeh.. kalau penting dia jwb. Kalau tidak menanah tunggu reply. Hai la kawan, mmg cenggitu dah sikapnya. Layankan aje la.

So bila dah kali kedua itu tandanya urgent! Rasa sayalah. Seperti biasa dia ni mmg jenis main serbu je x de salam2. Adoi laaa kawan tlg la bg salam terkejut saraf telinga jawab telefon. kekekeke..

"Makcik kau ok ke" haa itu first word dia.
"Assalammualaikum, aku hidup lagi la" Itulah jawapan kawan dia sebelah sini. Pastu mula la cong ceng cong ceng....

Rupanya dia nak ajak shopping.. ehhh dia ni. Betul ke x?? Konpius kejap. Dia katalah smlm dah pergi Sunway ada sales semua. Pastu kata smlm window shopping, ari ni nak shopping. Ehh boleh pulak ko ni?? Siap ajak .. siap kutuk.. ehh dia ni .. mesti ta'bie dah mengutuk aku je keje ko ek. Layankan je la kan. Seperti biasa, saya adalah malas. Sbb mmg dah janji ngan diri sendiri nak dok lepak kat rumah aje weekend ini. Kecuali kalau adik2 ajak. Itu mmg x leh ngelat. Harus gerak. Nanti bersila pulak dia orang memujuk. Adoii la adik2 ku.

Mmg x pernahlah dia ni ajak p shopping. Apa ke mimpi kau pakcik. Yg aku kenal ko, adalah pekerja gigih yang tak reti nak berenti. Siap buat partime. Haihh la kawan. Kaya la ko.

Adakah begini cara dia shopping?

Mak aihh lajunya jalan. Malu ke? kekekeke

Ehh.. relaxnya dia.. happy dah penuh tangah .. hihihihi

Entah la. Susah nak byg. Katanya nak beli kameja la, tshirt la. Pastu nak beli buku. Ohh dgr buku je sungguh tertarik macam ada magnet. Tapi sbb mood lepak di rumah adalah lagi besar, jadi lebih baik habiskan buku2 yang tersadai byk untuk di habiskan. So maaf la pakcik, aku mmg malas. Bak kata dia "Ko ni mmg malas la" hahahaha lasak la ko nak kata apa. Smmgnya no mood. Biarlah sales sampai 100% discount pun kalau no mood. x de maknanya nak shopping ke window ke. Sbb kalau dayah window pun akan balik dengan beg. Maknanya sya mmg akan beli. Hahahahaha. Itu tabiat dah.

Kalau masuk kedai buku pulak, mmg x sah akan beli sebuah. Oh ya.. igt masa hari khamis angah yng beria2 nak g Ikea. So bwk la. Lepas tu En. Ali yg nak beli kasut so masuk Ikano yang x de kedai kasut berderet2 tu. Alih2 semua org balik tangan kosong, tapi saya berhasil dengan sebuah buku. Haihhh laaaa dayah. beli..beli...beli.. pastu kedap buku2 tu simpan jadi perhiasan. Dah agak bosan barulah mencari. Tak jumpa karang habis di selongkarnya, pastu habis semua orang di kerah mencari buku tu. Haaa kejam kan.

Ehh dah melalut benda lain.. kekekekeke..

D_Y_H
No mood nak shopp sbb kalau beli skrg mana taw nanti2 terkurus.. ehh boleh pulak kan.. kakakaka.. layan kan aje dayah ni =p

0 comments: