Laksa Utara Dayah

Assalammualaikum wbt,

Hari ini rajin sikit, bertukang di dapur masak Laksa Utara cap Dayah :D
Sekian lama tak masak. Tahu telan aje apa yang terhidang tak pun beratur, ambik dan bayar.
Sejak mula keje mmg jarang masuk dapur. Dalam sebulan tu kadang sekali pun tak pernah.
Skill masakan tu memang dah teruk gler. Tak mcm dulu. Haiahhh la pemalas, rasakan.
Sesekali, kalau mama suruh replace mcm mana la agaknya.
Skrg tak yah risau, coz ada Tiah. Hurmmm bolehlah.

So kol 1.00am dah gerak g Kg.Baru sbb utamanya Ali nak g downtown.
So all the way, singgah Kg.Baru so beli semua jenis sayur kg utk buat rampai n bahan masak.
Pagi tu, Murni kol ajak breakfast sekali.
So on je la sbb lama gila x jumpa dia last masa Murni tunang.
Nak ajak yg lain, but maybe they all busy.
So dpt la keluar dengan Murni n Husna.
Best gler, lama tak jumpa dia orang.

Jadilah ini hasil masakan saya yang tak kick.

Kecewa jugaklah dgn skill yang makin teruk.

Komen2 dr yg makan:-
Abah "Tak pedas"
Ali "tak sedap langsung"
Angah "Tak pekat, tak macam mama masak"
Aina "mcm kurang"
Adik "Aku ok je"
Aten "nampak mcm tak berapa, tapi kalau kak long masak mesti sedap"

Herrrmmm selepas di analisis dan mendengar komen pakar komplen ini. Makanya saya haruslah bersara masak.. Kkakakaakaa. Ehh x mana boleh. Masak adalah minat saya. Cuba habaq mai siapa tak suka makan. Ada ke siapa tak makan? Tak kan. InsyaAllah kalau ada kelapangan saya nak masak supaya berasap jugak dapur rumah tu. Almaklumlah, rumah kita orang dapur jarang2 berasap. Ada tak masak air je la.

D_Y_H
Now x leh fikir makan sgt. Dayah makan laksa tu small portion shj. OMG I did it

2 comments:

fusherna said...

trial n error je dayah..akak dulu pun x pandai masak..but once dah jd wife..blaja la pelan2..still learning till now..but getting better once u consistently cook..nak resipi laksa perak yg sedap? hehe..

btw..x yah kecik ati la ur sibling gave such comments.like my case.kalau blk kg and i said i want to cook kan..all my brothers will like "kak na nak masak??!!..pandai ke masak?'..sgt sakit ati kan..hihi..

dayah said...

Salam,

Kak Husna
Hehehehe.. x ambik ati pun kata2 adik2 tu. Itu komen jujur mereka so kena ambik kesah utk kebaikan sendiri.. hehehe..

Laksa Perak? uishh 1st time dgr. Boleh2... :D