Kakak ini

Assalammualaikum wbt,

Kakak yang ini adalah baik. Dia kerja dekat tempat yang saya tengah keje hari ini. Igt tak entri saya pasal best duduk kat sini. "Susi" tu la kakaknya. Ishh dia ni, baik betul. Saya dah sudah makan, saya simpan la turperwear kat bawah meja. Nanti nak balik saya akan letak dlm beg saya.

Pastu dia tanya, "awk x nak basuh ke? Awk letak sana nanti saya basuh". *baikkan*
Saya "tak apa, saya bawa balik". Tempat nak cuci tu bukan dlm ofis. Ofis ni tak ada pentri. Satu floor ni kongsi satu toilet sahaja. Mmg management dia buat mcm tu. Dan satu lagi toilet perempuan untuk keselamatan adalah berkunci. Jadi saya berkeputusan untuk tidak mencucinya di sini. Sabun pun saya x nampak.

Susi, "x apa awk letak sana, nanti saya cuci. Semua org pun macam itu jugak. Semua kasi saya cuci"
"Awk letak je sana" "Awk balik dri sini pukul 6.30ptg, lepas tu jammed lagi" "awk balik mak cucikan" *amboi manjanya dayah kalau mama cuci... *bukan mak cuci tp si satuma... yg cuci... hehehehe..*
Saya "saya kejap lagi blk ofis pukul 10 ke 11 ke baru saya balik rumah"
Susi "haaayooo.. lama lagi.. awk kasi saya cuci... nanti saya ambil dari tempat awk"

Bukan saya tak mahu kasi dia cuci. Tapi dia sendiri nak kena cuci satu baldi punya pingan dan cawan director and other staff. Kat tempat saya keje hari ni. Semua org kat sini berprofile tinggi. So semuanya di layan bagai puteri. Hehehehe... baikkan kakak tu. Saya nak buat air dia x kasi. Even air suam pun dia nak buat. Lemak la.. kalau saya duduk lama-lama dekat sini.. Hehehe.. nasib seminggu je.

D_Y_H

0 comments: