A birth

Assalammualaikum Wbt,

A new birth. These fews day I been told of new birth in my life. 1st my cousin give birth then the next day my school friend. Then today, when I open the Internet Explorer, Yahoo come out with a new of give birth for 8. Wowwww!! I shock and suprising. How she survive? Hows was she? Hows the baby? And suprisingly the whole entire world trying to highlight the issue. Who is she?
Her name is Nadya Suleman, sounds like Islam name. I was really wanted to know about her. So amazing!! Really!! Cant u think so?? Went I look at her face, she pretty!! She is a single mom with no regular of income. Suprise right? Hows she going to survive!! And now from Bharian she is being offer to become an "actress" and suprisingly by adult movie production. Hows people think of making money!! I hope that she can think answer for "NO". Infact I think she might get better offer. Again I was suprise!!

A birth into my family, Aidil Zafran. Its a boy!! Welcome ... welcome... pssst:- Aidil kena panggil Aunty Long... huhuhuhu.. x mau "mak".. hahaha.. glo gedik dayah ni... angah lagi la.. siap ckp .. nanti nak suruh panggil dia "aunty comel" uwekkk.. kalau dayah x pa jugak kan.. hahahaha.. lagi gler.. perasan. hihihihi..

Aidil Zafran yang di lahirkan oleh sepupuku pada 25 Feb 09 pd waktu pagi tak taw pukul berapa secara bedah sbb dia ni duduk songsang. Beratnya pula 2.96kg. Tapi bila tgk muka tu.. mcm x caya je. Muka sejibik mcm my sepupu! Serius x tipu.


And in the early morning, I get a msg from my friend "Dayah tahu x Hasliza dah bersalin". Shock again!! Masa tu tetiba, terfikir "ehh bila masa pulak kawan aku tu mengandung" dussshhh rasa nak lempang diri sendiri. Padahal adalah tahu berita dia dah ngandung. Mungkin kerana x ambik berat jd terkejut dan rasa mcm "bukan smlm ke dia cerita dia pregie" hahahaha.. mmg dayah seorang yg x mengambil berat.. "rupanya masa taw tu thn lepas yer.. see hows the time is flying!! Serius sekejap je rasa. Dont u think so?? Betul x? Betulkan!! and its a baby girl. Tenang je tgk baby ni. Nama x de lagi. Di lahirkan hari jumaat lalu, 27 February 2009, pukul 12.12pm *cantik betul timing.. bijak.. bijak.. ini budak kecik" berat dia 3.4kg.. masa tgk ehh betul ke.. sekali dua tiga kali tgk iyer laa.. dagu berlapis daaa... Geram sya tgk .. tiba2 rasa nak jd baby balik.. ehh boleh?? hahahaha..
Ohhh nak taw satu cerita lawak.. yg dayah buat.. mmg sah saya dah tua!! Amai (kwn yg sms) "dayah kita jumpa kat opsital putrajaya kol1.10pm yer".. Jam di tangan 12.30pm, lokasi Almanda, sasaran mencari hadiah. So rushing beli brg. Siap announce kat adik2 jgn lama. Kita nak g tgk kwan along kol 1.00pm kat Hospital Putrajaya.
So tepat, 1.00pm gerak ke ospital. Ok.. hospital yer... saya pun dlm kepala nak pergi hospital. Dah sampai. Siap cari parking cantik punya bwh pokok.. jauh sikit .. x pe.. (jln sikit la bagi terbakar lemak.. ade ke??.. hahahaha) msg Amai. "Dayah dah sampai" Wait kat situ. Pastu call Amai. "Amai bru sampai". bgtaw Amai yg dayah kat Lobby. Tunggu la si Amai ni. tunggu punya tunggu.. sambil kepala dan mata meliar mencari kelibat Amai. Telefon berbunyi.
"Dayah kat mana ni, Amai dah kat Lobby ni" - Amai
"Dayah pun kat lobbby.. x nampak pun Amai" - Dayah
"Dayah kat mana?" - Amai
"Dayah kat Lobby ni.. ada tulis "Selamat Datang ke Hospital ..... Serdang" - Dayah
"Dayah... Putrajaya la.... "
"hahahaha.. okey 5 minit Dayah sampai"
"Jom... salah hospital la" dayah ckp ngan adik2
"Itula tdi kita orang pelik kenapa along dtg Serdang.. sedangkan kata Hospital Putrajaya" Sambil bebel2 dan gelak sbb salah sendiri.
"Kita org pun konfius.. tapi kita org ikut je.. nanti along jugak kata ehh betul la.. hospital"
"kenapa x betulkan .. kalau dah taw salah.. issshhhh .. aku ni pun satu kalau igt ospital .. Serdang je dlm kepala..." sambil gelakkan diri sendiri.
Spenjang perjalanan, adik2 x hbs perli dayah. "Along hospital Putrajaya yer bukan Serdang" "ehh long Hospital Serdang" jahat punya adik. Dah la x mau ckp dayah salah hospital. Siap perli lagi tu. Mmg lawak gler. Sampai Jijah leh kata "mcm mana leh silap hospital" tensengih malu je la... Malu glerrrr rasa nak sorok bwh katil hospital. Nasib baby comel. Tak jadi nak sembunyi. hahahahahahahahahaha....


Baby ni tak taw namanya lagi. Kata Jijah mungkin panggal depan nak letak "HANNA". Semoga Hanna dan Aidil membesar menjadi Anak yang Solehah dan Soleh serta memberi kesenangan dunia Akhirat kepada kedua IbuBapanya dan Bijak pandai hendaknya.

D_Y_H.. new birth n I feel like bird... hihihihi

4 comments:

IntanLal said...

Alhamdulillah, moga anan2 tersebut menjadi insan yang kamil. Amin.

Wowwwww.... x sabar plak nak pegang dan tatang anak sendiri..hehehehehehe...

dayah said...

Salam Intan..
Wah baru je akak.. post dah ada komen.. hihiiii..

Mudah..mudahan.
Apa lagi Intan.. cepat2 la.. K-A-W-I-N.. akak x sabar nak makan nasi minyak INTAN ni

fusherna said...

haha..lawak la dayah ni..sure kena kutuk gile ngan adik2..hehe..

dayah said...

Kekekeke.. mmg pun.. habis satu hari kena perli.. gelak sendiri bila igt betapa suka hati je.. igt hospital drive x igt ospital mana... kekekekeke